Kapitalist dünyanın kumarhanesidir borsa diyen Fatih Portakal sosyal medyada kısa bir video ile borsanın neden düştüğüne dair yorum yaptı.

“Dün borsada %2.18 lik bir düşüş yaşandı. Biz neden düştü sorusunun cevabını bulmaya çalışıyoruz. Her gün yüzde 2 kişi sebep ararken sebep aramayanlar düşüşü covide bağladı ama hiç alakası yok.

‘O keriz siz olmayın.’

Bu gün faiz oranı açıklanacak, merkez bankası saat 2’de toplanacak %17,5 dan %20 ye çekilebilir. Yerel seçime kadar tatlı tatlı çekecekler. Portakal’a göre Erdoğan’ın dediği gibi sert bir şekilde virajı almıyor. Çünkü önünde seçim var. Pazarlık yapılmış belli yavaş yavaş gideceğim, milletin sırtına yükü bindireceğim, bu bindirme devam edecek, istediklerimi alayım, yerel seçimi atlatayım sonra binmeye devam edeceğim düşüncesinde.

 Son bir hafta da 440000 yeni borsa oyuncusu girmiş tabi bunlar ufak tefek oynayanlar. 2000 dolar ile küçük oynayanlar ve günlük harçlığını çıkaranlar dün kaybettiler. 31 Mart 2024 den sonra daha ağır şartlar yaşayacağız.  Şuan krizin içerisindeyiz yılbaşına kadar kriz içerisinde yaşayacağız. Dolar ve altınla borca girmeyin. Kendinize dikkat edin. Düşenin dostu olmaz hele ki iktidar hiç elinizden tutmaz.”

Portakal videosunda İris Cibre’nin twitterda ki paylaşımını alıntılayarak sözlerine devam etti. Borsanın düşüşünü covide bağlayanlar için konunun covid ile alakasının olmadığı bu düşüşünün sebebini sorgulamayanlar gibi keriz olmayın sözlerini dikkat çekti.

“Herkes Covid konuşuyor

Sağlık tarafını bilemem fakat global piyasalar açısından böyle bir fiyatlama yok

Ne yurtdışı borsalar, ne para ne de emtia piyasalarında yok.

Bugün bizdeki düşüşün de KKM ya da Covid ile alakası yok:)

Her gün 2% çıkarken sebep aramayanlar 2% düşünce bir şeye bağlama ihtiyacı neden duyuyor bilmiyorum

Bazen dökerler, bazen düzeltirler, sonuçta 3-5 kişinin yazdığı yüklü kotasyonlara bakan bir piyasadayız:)

Böyle çıkışa böyle vuruş...

Bazen her şey çok basittir.”

Editör: Habererk Com