Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), her ayın ilk gününde doğal gaz tarifelerini güncelliyor. BOTAŞ, doğal gazda eylül ayı tarifesine ilişkin açıklama yaptı. BOTAŞ, Eylül'de elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında, sanayi kuruluşlarında ve mesken abonelerinin tarifesinde değişiklik yapılmadığını duyurdu.

BOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanan tarifeye göre, doğal gazda eylül ayında geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarifede değişiklik yapılmadı. Böylece BOTAŞ'ın konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine eylülde uygulayacağı satış fiyatı 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 lira ile sabit kaldı. 

Sanayi abonelerinin tarifesi de kademe 1 için 1000 metreküp doğal gazda 7 bin 124 lira, kademe 2 için ise 9 bin 478 lira oldu. Elektrik üretim amaçlı tarife ise 1000 metreküp doğal gaz için 10 bin lira olarak açıklandı.

BOTAŞ'ın duyurusunda, "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında halen konutlarda, Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır"  ifadelerine yer verildi.

Doğal gazda fiyatına ilişkin tarifeler aylık hesaplanıyor.

Editör: Yadigar Hanım