Derler ki, “Töre Konuşunca Han Susar.”

Derim ki, “Zor Görülünce Can Susar, Bozkurt Kükreyince Sin Susar, Türk Görününce Hin Susar…”

TBMM’nde, malum parti dışındaki bütün siyasi partiler sınır ötesi harekata evet dedi.

Gördük ki, Türk Milleti siyasi görüşüne, meşrebine, mezhebine bakmadan bu kararın arkasındadır. Bu bir milli meseledir. Ancak bu bir Türkiye-Suriye savaşı değil, bu bir Türkiye’nin terörü bastırma ve sınırlarını koruma harekatıdır.

Diğer taraftan bu harekât dostu düşmanı tanımak için de bir fırsattır.

Devletinden, devletçiğine, Müslümanından, Hıristiyan’ına kim ne demiş bakmak gerek.

Ümmetimiz dediğimiz Arap Birliği Türkiye’yi kınadı. Bunlar kimdir, neden Türk’e karşıdır?

Ve hele Filistin! Osmanlı’dan günümüze onlar için ne bedeller ödedik. Yazık ki ne yazık!

İran ve S. Arabistan gibi ezeli düşmanlar Türkiye’ye karşı aynı safta birleşti. Osmanlıyı arkadan hançerleyen Şerif Hüseyin’in ülkesi Ürdün genetik akrepliğini hatırladı.

Suriye, “Operasyon Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal etti” dedi. Terör örgütlerinin istila ettiği bölgede BM kararlarını dinleyen varmış gibi…

AB Komisyonu, “Türkiye'nin Suriye'deki düşmanca faaliyetleri, ülkede BM öncülüğündeki barış süreci için bir engel teşkil edecektir…” dedi ve Türkiye’yi kınadı.

Hıristiyan Macaristan, Atilla’nın çocukları, AB’nin Türkiye’yi kınama kararını veto etti. Ve avuç dolusu alkışı hak etti. Ey Türk unutma bu dostluğu…

BM Güvenlik Konseyi'nde, Türkiye'nin güvenli bölge oluşturma Harekatı’nı kınama oylaması yapıldı. ABD ve Rusya kararı veto etti. Bunun gelecek planını iyi okumak gerek.

ABD Senatosunda, Türkiye'ye karşı bir yaptırım paketi hazırlanması için tasarı hazırlandı.

Trump, ABD'nin Orta Doğu'daki varlığı "en kötü hatadır" dedi. Sadece dedi lakin Ortadoğu’dan bir türlü çıkmıyor. Halk dilinde oyalamaca denir buna…

HDP Milletvekili Murat Çepni, "Bugün savaş ve işgal başlamış durumda…” dedi hem de TBMM çatısı altında. YPG devlet mi ki savaş olsun, zira savaş devletler arasında olur. O halde “kim kimdir” sorusunun muhatabı ben buradayım demiyor mu?

Şivan Perver, gözlerinde kin, dudaklarında köpük Türkiye’ye ve Türk’e hakaret etti. Hani Diyarbakır’da “megri megri” derken alkışlanan Şivan…

Ümmet nerede ümmet?

Bunu özellikle ümmetçilik adına Atatürk düşmanlığı yapan Arap sevicisi Türklere sormak lazım. Ümmet’in yaşadığı hangi ülkede sala verildi, hangi ülkede bir Türk şehit için gıyabi cenaze namazı kılındı, 2-3 tanesi hariç hangi ülke Türkiye’ye arkanızdayız dedi?

Neymiş efendim Birleşmiş Milletler Kararı yokmuş, izin yokmuş…

Libya'ya, Irak'a, Suriye'ye, Afganistan’a, Filistin’e, Afrika ülkelerine ve daha nerelere operasyon yapılırken izin mi alınmıştı? Kalkmış utanmadan Türkiye'yi kınıyorsunuz.

Dikkat! Bunu bir Türk-Kürt meselesi haline dönüştürmeye çalışanlar, buradan din düşmanlığı devşirmek isteyenler olabilir. Malzeme verilmemelidir. Askerimizin morali bozulmamalıdır. İster iç isterse dış hainler aleyhte algı yapabilirler, kanılmamalıdır.

Böylesi zamanlarda partimiz Türkiye’dir ve her daim ordumuz Türkiye’dir, yurdumuz Türkiye’dir. And olsun ki biz bu işin üstesinden geliriz.

Es-selam olsun, ves-selam olsun, has-kelam olsun, “Vatan sevgisi imandandır inancıyla Mehmetçiğin yanında olmak Farz-ı Ayn’dır” diyenlere.