Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş partisinin Trabzon Akçaabat ilçe kongresine katıldı.  

Olgun Aydın’ın ilçe başkanı seçildiği kongrede partililere seslenen Hüseyin Baş, konuşmasına dikkat çekici bir Türkiye tahlili yaparak başladı.
BTP lideri şu ifadeleri kullandı; “Ülke olarak öyle bir süreçten geçiyoruz ki hepiniz görüyorsunuz. Size desem ki, 'Ben bu ülkenin başına geçeceğim ve ne kadar madenimiz var, ne kadar öz kaynağımız var hepsini satacağım. Ülkenin dört bir tarafını komşunun vatandaşı ile dolduracağım, onlardan vergi almayacağım ama sizlerden tıkır tıkır vergileri tahsil edeceğim. Çocuklarınız üniversite sınavına girerken her yıl yeni bir sistemle karşı karşıya kalacaklar. Bir babanın iki evladından biri 100 puan aldığında üniversite sınavını kazanacak diğeri 300 puan aldığında kazanamayacak. Ben size böyle bir Türkiye vaat ediyorum desem... Desem ki, 'Buranın öz değeri fındık beş kuruş para etmeyecek. Buranın fındığını toplayan devletin iştirakini kapatacağım sizi tüccarlara mahkum edeceğim... Yanı başımızda çay var. Çaya kota koyacağım sizin ürettiğiniz kadar değil canımın istediği kadara kalacağım. Geldiğimde dolar x lira olacak onu 10 ile çarpacağım ve sizi yöneteceğim desem hanginiz bana oy verirsiniz.”

“Ben ÖTV’yi kaldırım ekonomi uçar, sen kaldırırsın ekonomi batar”

Konuşmasında büyük ses getiren ÖTV çıkışına da değinen BTP Lideri şöyle devam etti; “Şimdi biz 'ÖTV'yi kaldıracağız' dedik. Sayın Cumhurbaşkanı, 'Biz aslında daha çok ÖTV alırız da almıyoruz' diyor. İsmini vermeyim diğer partilerin genel başkanları da, 'Biz de ÖTV'yi kaldırırız' demeye başladı. Anlamadıkları bir şey var! Ben ÖTV'yi kaldırırım ekonomiyi uçururum, sen ÖTV'yi kaldırırsın ekonomiyi batırırsın! Çünkü biz Prof. Dr. Haydar Baş'tan öyle bir bilgi birikim aldık ki... Biz Türkiye'de bir şey yapıp da ekonomiyi düzeltmeyeceğiz, biz Türkiye'de sistemi değiştirip ekonomiyi düzelteceğiz. Bazıları 'Şu metayı vatandaş 3 kuruş daha ucuza alsın diye ÖTV'yi kaldıracağız' diyor. 3 tane oy için ÖTV kaldıracaklar. Ben diyorum ki, ' 3 tane oy için ÖTV kalkmaz. ÖTV ve doğrudan ve dolaylı bütün vergiler devletin üretim kabiliyeti ortaya çıksın diye kalkar. Aksi halde devlet hazır yemeye alışır ve üretim yapmaz. Sen hayata adım atmaya başladığın anda senden para soruyorlar. Sadece senden mi, çocuk dünyaya geliyor hemen para istiyorlar. Kimse de demiyor ki, 'Bu millete, vatandaşa para vermemiz lazım.’  İşte Haydar hocanın yıllardır bu millete anlattığı buydu. ”

Dünya Milli Ekonomi Modeli’ni uyguluyor

Bugün hem ülkemizde hem de tüm dünyada yaşanan ekonomik krizden çıkışın tek formülünün Prof. Dr. Haydar Baş’a Milli Ekonomi Modeli olduğunu anlatan BTP Lideri, “Bugün bütün dünya Mili Ekonomi Modeli'ni uygulamaya başlamıştır. Bu modeli şu anda dünyada uygulamayan bir tane ülke var o da Türkiye. 1939'dan beri 90 yılda 3 trilyon dolar para basan ABD ‘2020 yılında 10 trilyon dolar para basacağım’ dedi. Başlarına taş düştü herhalde! Avrupa Merkez Bankası 2012'den bu yana 180 milyar euro basarken artık yılda 2 trilyon euro para basıyor. Nereden duydular bunu? Haydar hocadan! Herkese Haydar hocanın dünyayı kurtardığını anlatacağız. Diyeceğiz ki, 'Haydar Hoca dünyayı kurtardı şimdi sıra Türkiye'yi kurtarmada. Bunu kapı kapı gezip anlatacağız. Yoksa biz ahde vefamızı yerine getirmemiş oluruz. Bu vatan için canını vermiş insanların torunları olarak üzerimize düşeni yapacağız ve Allah'ın izni ile bu iktidarı kazanıp bu ülkeyi düzlüğe çıkaracağız. Biz kimin torunuyuz, Atatürk'ün. Atatürk'ün torunları olarak bu ülkeyi kurtarmaya geliyoruz. ” ifadelerini kullandı.