ZİNCİR MARKETLER VE KÜÇÜK ESNAF:

Marketler Zinciri hakkında defaatle başta Ticaret Bakanları olmak üzere birçok iktidar mensubundan duyduğumuz bir konu. Zincir marketler şehir dışına çıkartılacaktı. Aynı teraneyi yıllardır dinliyoruz. Sadece lafta kalıyor. Zaman zaman hatırlatıyorlar ve vatandaşın gazını alma adına dile getiriyorlar. Peki, küçük esnafı, bakkal ve küçük marketleri kimler koruyacak. Bu konuda resmen aklımızla alay ediliyor.

HAYVAN HAKLARI YASASI:

Hayvan Hakları Yasası. Yıllardır yine iktidar mensuplarından dinliyoruz. Yaşa filan tarihte ele alınıyor, filan tarihte TBMM’de görüşülecek gibi haberleri geçmişte çok okuduk ve dinledik. Ama yallardır Hayvan hakları yasası çıkartılmadı. Bu konuda da vatandaşın aklıyla alay ediliyor.

ÖMÜR BOYU NAFAKA KONUSU:

Yine benzer bir konu. Ömür boyu nafaka olayı. Evet iktidar bu konuda da bir takım yasa tasarısı hazırladı ama TBMM’nin tozlu raflarında sırasını bekliyor olmalı. Bu konu gerçekten Türk aile yapısını kökten sarsan bir yara haline geldi. Ömür boyu nafaka olur mu? Kadın başka erkeklerle gününü gün etsin. Resmiyette olmayan başka gelir getirici işlerle meşgul olsun ama buna rağmen nafakaları da kesintisiz ödensin. Ne ala bir hayat şekli öyle değil mi? Bu konu acilen ele alınmalı ve bir karara varılmalıdır.

ÇOCUK YAŞTA EVLİLİK VE KADIN CİNAYETLERİ:

Türk Milleti’nin müzminleşen başka bir konusu da çocuk yaşta evlilikler ve kadın cinayetleri. Evet, bu konunun ‘İstanbul Sözleşmesi’ ile büyük oranda minimize edileceği ümit ediliyordu. Ama küçük ve bağnaz bir grubun baskısı sonucu İstanbul Sözleşmesi’nden iktidar tarafında çıkma kararı alındı. Sözleşmeden çıkıldıktan sonra kadın cinayetleri seri halde devam etti. Elinde oyuncakları ile oynayacak yaştaki kız çocukları evlendiriliyor ve toplumsal bir cinayet işleniyor. Çocuk yaşta evliliklerden kimler ne bekliyor olabilir. Toplum olarak zaten okuma ve kültür düzeyimiz ortada. Ondan sonra ayrılmalar, boşanmalar, kadın cinayetleri, fuhuş ve gayri ahlaki yaşantılar alsın başını gitsin. Bazıları bu rezil yaşamı isteyebilirler ama bizler Türk Milleti olarak bunu hak etmiyoruz ve iktidar sahiplerinden bu konuların acilen çözülmesini ve karara bağlanmasını bekliyoruz. Müzminleşen bu konuda da aklımızla alay ediliyor.

PKK VE ÇÖZÜM SÜRECİ (YIKIM SÜRECİ):

İktidar geçmişte PKK’lılarla ‘Çözüm Süreci’ adı altında (Bazılarına göre yıkım süreci denilen dönem)3 yıla yakın bir süre içinde Türkiye resmen bir kaos ortamına sürüklenmiştir. Popülizm adına neymiş PKK’lıları ikna edeceklermiş ve silah bıraktıracaklarmış, hatta hepsinin tek tek teslim olacaklarını hayal ediyorlardı. En azından bu propagandayı bu şekilde pompalıyorlardı. Ne oldu. PKK o süreçte daha da güçlendi. Silah yığınağı yaptı. Sınır dışına çıkacaklardı, hiç birisi de sınır dışına çıkmadı. Siyasi popülizm adına Türkiye’nin koca bir 3 yılı heba edildi. Sonuçta ne oldu. Herkesin bildiği kazılan tüneller, kurtarılmış bölgeler. Özellikle Doğu il ve İlçelerde hendekler kazılarak polis ve askerin şehirlere girişleri uzun bir süre engellendi.

Sonuçta asker ve polisin işbirliği ile terör örgütü PKK’ya yönelik birlikte operasyonlar başlatıldı. Operasyonlar aylarca sürdü. Operasyonların en kapsamlı yapıldığı il ve ilçelerin başında ise; Diyarbakır’ın Sur İlçesi, Şırnak’ın İdil, Cizre ve Silopi ilçeleri. Mardin’in Derik ve Nusaybin ilçeleriyle Batman-Mardin-Şırnak sınırında bulunan Dargeçit bölgeleri idi.

Saydığım bu yörelerde yapılan operasyonlarda toplam 1267 terörist etkisiz hale getirildi. 113 güvenlik görevlisi şehit edildi. Bu konuda da Türk Milletinin aklıyla resmen alay edildi.

EYT VE 3600 KONUSUNDA VERİLEN SÖZLER:

Her seçim öncesi ısıtılıp sahneye sürülen bir başka konu! 3600 Ek Gösterge konusu. 2015 yılında yapılan 2 seçim öncesi ve 2018 24 Haziran Seçimi öncesi tekraren 3600 ek gösterge sözü verilmişti. 3600 ek gösterge sözü özellikle de polis, öğretmen, sağlık personeli ve din görevlileri için verilecek denilmişti. Bu konuya bağlı olarak bir de Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusu yani EYT konusunda da sözler verildi ama tutulmadı. Her zaman yaptıkları gibi EYT konusu gibi 3600 ek gösterge konusu da rafa kaldırıldı. Her konuda olduğu gibi bu konuda da vatandaşların aklıyla alay edildiği gün gibi ortada.

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE VE DİYEBİLENE