Dünyada seks turizmin yoğun olduğu Filipinler'e turlar düzenleyen firmaların genellikle seks turları organize ettiği için yanlış anlaşılmaya ve algıya sebebiyet verecek özel turizmin reklamlarında çocuk resmi kullanılması tepki çekti.

Türkiye'den seks turizminin yoğun olduğu Filipinler'e turlar düzenleyen, ancak bunu açıkça broşürlerine yazamayan, reklam yapamayan Ejder Turizm, kampanyasına koyduğu resimle skandal yarattı. Normal şartlarda bilet reklamlarında çocuk kullanmak dünyanın her yerinde yasakken "Filipinler'e tur düzenleyen Ejder Turizm, bu kız çocuğunu bu reklamda ne için kullanıyor?" sorusunu gündeme getirdi.

Pasifik Okyanusu'nun batısında bulunan Filipinler, seks turizminin merkezi haline gelmiş bir ülke. Dünyanın bir çok yerinden erkekler, ucuz tatil ve seks turizmi için Filipinler'e gidiyor. Filipinler Üniversitesi'nin bir araştırmasına göre, fuhuş sektörü, Filipinler'in gelir kaynakları arasında dördüncü sırada yer alıyor.

Filipinler'in seks turizmiyle meşhur Melekler Şehri anlamına gelen 'Angeles City' şehrine dünyanın bir çok yerinden erkekler, ucuz bir tatil ve seks turizmi için gidiyor. Yüzlerce genç kadının bu şehirde hayata tutunmak, ailesinin geçimini sağlamak için seks işçisi olarak çalışmaktan başka bir alternatifi bulunmuyor.

Bu şehirde sadece genelevler değil; restaurantlar, barlar, gece kulüpleri de seks işçisi çalıştırıyor. Cezai yaptırımlar sebebiyle genelevlerin yerini, barlar, cinsel işçilerinin yerini ise ”bargirl” adı verilen ”garsonlar” alıyor.

Fakirliğin hat safhada olduğu Filipinler'de kadınlar, fuhuş yoluyla bedenlerini satarak para kazanıyor. Bu fakir ülkede keyifli ve çılgınca bir tatil yapmak isteyenlerin adresi ise Filipinler oluyor.

Filipinlere iki farklı seçenekle tur düzenleyen Türkiye merkezli Ejder Turizm, İstanbul çıkışlı 13 günlük turların tanıtımında ülkedeki gidilecek yerleri video ve fotoğraflarla anlatıyor. Firmanın operasyon şefi tarafından 13 gün boyunca yapılacak etkinlikleri masumane anlattığı videonun aksine broşürlerinde kullandığı küçük kız çocukları ise dikkat çekiyor.

Seks turizmiyle bilinen Filipinlere düzenlenen turlara ait kampanyalarda küçük kız çocuklarının fotoğraflarının kullanımasına ise tepkiler büyüyor.

Dünyada seks turizminin yapıldığı önemli ülkelerden biri olan Filipinler’e Türkiye'den yapılan turlar da genellikle bu amaçla yapıldığı yönünde yorumlandığı için yanlış anlaşılmaya sebep oluyor.  Ejder Turizmin Filipinler'e düzenlediği turlara ait reklamlarda çocuk resmi kullanılmasına ise tepkiler artarak devam ediyor.

Editör: Yadigar Hanım