Tam kapanma da geç bile kalındı. İktidarın bu aldığı bu radikal karar, vatandaşlar tarafından büyük bir çoğunlukla destek buldu. Şahsen ben de olumlu buluyorum.

Ancak tam kapanmadan muaf listesine baktığımız zaman 43 kalemde sayılmış. Ancak, kapanması gerekenlerin listesi daha kısa ve az kalıyor.

Halbuki, tam kapanma da çok acil çalışması gerekenler ve açık olması gereken esnaf haricinde herkesin tam kapanma listesinde olması gerekiyordu. Öte yandan tam kapanmaya tabi olan esnaf ve dar gelirlilerin iaşeleri ve giderlerini karşılayabilecek bir miktarda devlet desteği ile destelenmeliydi.

Günlük veya gündelik karşılığı çalışan şahıslar ne yapacak? Kardeşim tam kapanmaya uyacaksın ama ne yersen ye ben ona karışmam diyemezsiniz. İktidar tam kapanmada üzerinden kimsenin geçmediği köprü ve tünel müteahhitlerine milyar dolarları sayarken, tam kapanmaya tabi olan küçük esnaf ve gündelik çalışanlarını nasıl unutur. Bunu anlamak mümkün değil. Yazık bu ülkeyi 5 müteahhide mahkum ettiler. Türkiye’de tam kapanmadan sadece mutlu azınlık zarar görmeyecek. Ancak buna mukabil büyük halk kitleleri etkilenecek daha da fakirleşecek. Atalarımız boşuna dememişler; “Tok açın halinden anlamaz”

Tam kapanmanın ilk günü sabah saatlerinde FOX TV’yi izliyorum. Görüntüler ürkütücüydü. Çalar Saat sunucusu İsmail Küçükkaya muhabire soruyor. Saat ve tarih soruyor. Muhabir önce bir an şaşkınlık geçiriyor ve tarih ve saati söylüyor. Çünkü; İsmail Küçükkaya, izleyenler sanki önceden çekilmiş bir video seyrediyor olmasınlar diye özellikle saat ve tarihi soruyordu. Dört şeritli bir yolun tamamı hemde arkası görünmeyecek bir şekilde “lebalep" doluydu. Sanki hiç kapamaya gitmemişiz gibi. Bu nasıl iş. Akıl tutulması olması lazım.

Lebalep parti toplantılarından, lebalep araç konvoylarına şahit oluyoruz. Ne diyelim. Allah akıl fikir versin.

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE VE DİYEBİLENE