Habererk/ Haber Merkezi

Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programına bağlanan Buğra Kavuncu, Gazeteci Celal Eren Çelik hakkında gazetecinin 'uzlaştırma' istediğini ama kendisinin uzlaştırmayı ‘özür dilemesi’ şartıyla kabul edeceğini iddia etti. Ancak yayına bağlanan Celal Eren Çelik Buğra Kavuncu'nun yanlış bilgi verdiğini belirtti.

Bu söylemlere Ümit Özdağ, bir gazeteci size FETÖ’cü dediyse siz onunla nasıl uzlaşmak istersiniz diyerek tepki gösterdi.

Buğra Kavuncu, sonradan gelen tepkiler üzerine söylemlerini değiştirerek ‘Ben uzlaşma teklif etmedim ancak karşıdan bir istek gelirse ayrıca da haberi geri çekmesi ve benden özür dilemesi şartıyla kabul edeceğimi söyledim’ dedi.

Yayına bağlanan Celal Eren Çelik, ‘Buğra Bey, 22 Ağustos 2018 tarihinde Twitter’da paylaştığım bilgiselle alakalı çeşitli yanlış ifadeler kullandı ’dedi.

Konuşmasına devam eden Çelik, Buğra Kavuncu’nun atılan bilgisel tweetlerin hemen sonrasında hukuki süreç başlattığını söylemesinin tamamen yanlış olduğunu belirtti.

Çelik, resmi evraklara dayanarak konuştuğunu ve kendisinin ilgili dava için 6 Mart 2020 yılında ifadeye gittiğini söyledi.

Öte yandan, Çelik ‘uzlaştırmayı benim talep ettiğim ifadeleri tamamen yalandır diyerek Kavuncu’nun bu konuda da yalan bilgi verdiğini ayrıca kendisi (Kavuncu) ancak beni yakın arkadaşlarının ikazı üzerine dava etti’ ifadelerini kullandı.