Bülen Arınç, Jülide Ateş'in kendisine yönelttiği "FETÖ'cü müsünüz?" sorusuna, "Evet emniyet ve asker içindeki yapılanmadan zaman zaman bahsedildi ama 15 Temmuz gibi kalkışmadan kimse söz etmedi. O nedenle kendimi FETÖ'cü olarak görmüyorum" yanıtını verdi.

TBMM eski Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi AKP'li Bülent Arınç, Haber Global kananlında yayınlanan 40 programında Jülide Ateş'in karşısında sorularını yanıtladı.15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişiminin ardından çokça eleştirilen ve neredeyse herkesin cevabını Bülent Arınç'tan duymak istediği soruyu Jülide Ateş yöneltti.

Ateş'in "FETÖ'cü müsünüz?" sorusunu yanıtlayan Arınç şu yanıtı verdi:"Değilim. Bu bana yapılacak en kötü iftira olur. Çünkü bu sözün arkasından başkalarına sormanız da gerekir. Türkçe olimpiyatlarının hepsine katıldım. Meclis başkanıyken ödül de koydum.Bunların okullarına da gittim. Türkiye'nin aleyhine bir şey sezinlemedim. Benim söylediklerimi Binali Yıldırım, Bekir Bozdağ ve Recep Tayyip Erdoğan da söyledi. Herkes söyledi. Hiçbir istihbarat raporunda '15 Temmuz' gibi notun gelmediği MGK toplantılarına katılmış biri olarak söylüyorum; Eğer bizi aldatmışlarsa bu suç bizim değil. Sezseydik kafalarını ezerdik. Evet emniyet ve asker içindeki yapılanmadan zaman zaman bahsedildi ama 15 Temmuz gibi kalkışmadan kimse söz etmedi. O nedenle kendimi FETÖ'cü olarak görmüyorum."  

"İÇERDEKİ FETÖ'CÜLERİ KURTARMAK İÇİN...

"Arınç, en son geçtiğimiz ay Twitter hesabından infaz yasası ile ilgili yaptığı paylaşımında "Rahmetli üstadın dev eseri Reis Bey’den merhameti dinlemek ne güzel" diyerek Necip Fazıl’ın “Reis Bey” adlı tiyatro oyunundaki bir tiradının olduğu eski bir Türk filmi sahnesini paylaştı.Arınç, paylaşımının devamında ise Prof. Dr. Faruk Erem’in “Bir Ceza Avukatının Anıları” kitabından alıntıladığı "Suçluyu kazıyınız altından insan çıkar. Amaç suçludaki insanı değil; insandaki suçluyu yok etmektir! Bana öyle geliyor ki adalet yanıldığını anlayınca geri veremeyeceğini baştan almamalıdır" sözlerini paylaştı.Bülent Arınç, bu paylaşımının ardından büyük tepki çekti. En sert tepkiyi de AKP'li eski vekil Mehmet Metiner gösterdi.Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Metiner, "REİS ne demişti:

ACIRSANIZ ACINACAK HALE DÜŞERSİNİZ!

Aynı merkezin adamları MERHAMET sömürüsü yaparak içerdeki FETÖ'cüleri kurtarmak için sahnedeler yine! Gün, 15 Temmuz ruhunu kuşanarak topyekun ses yükseltme günüdür. Kripto unsurları deşifre etme günüdür. Haydi Bismillah!" ifadeleriyle Arınç'a sert tepki göstermişti.