Türkiye’nin ilk defa denediği 2 turlu seçim sona erdi. Seçim sonuçları daha uzun bir süre konuşulacak ve tartışılacaktır.

İktidar, Deepfake videolarla, iftira ve yalan haberlerle, vatandaşın kafasını karıştırmayı başardı ve seçimleri şaibelide olsa, bir şekilde kazandılar. Bu arada suçlu sadece kafaları karıştıran iktidar değil, muhalefet de bir o kadar sorumludur. CHP eski milletvekili Gürsel Tekin açık açık söyledi. “Biz muhalefet olarak 4 milyon oya tekabül eden 19 bin sandıkta CHP’nin sandık müşahiti yoktu. Bizler sandıklara tam olarak sahip olamadık. Seçim öncesi söylenilen, biz tam olarak tüm sandıklara hakimiz sözleri laftan ibaret kalmış oldu” demişti.

Dedik ya bu seçim sonuçları daha çok konuşulacaktır. Benim burada bahsetmek istediğim olayın başka bir yönü. Seçimlerde kullanılan iftira ve  yalan videolara kanan veya bilerek iktidarı destekleyen yoksul vatandaşları irdelemek istiyorum. Evine götürecek ekmeği yok iken, iktidarın yaptığı yok TOGG yarı yerli arabasıyla övünmesi, Olmayan Uçak gemisiyle gururlanması, (Uçak gemisi diye tanıtılan geminin aslında uçak gemisi olmadığını herkes biliyor) Cebinde dolmuşa binecek bilet parası olmayan saf köylünün İha’larla, Siha’larla övünmesi neyin nesi? Şimdi o İha’lar ve  Siha’lar senin karnını doyursun bakalım.

Bir önceki yazımda da kısaca yazmıştım. Bundan sonra özellikle de iktidara oy veren ve hayat pahalılığından, TL’nin alım gücünün düşüklüğünden, maaşların erimesinden bahseden olursa karşımda konuşturmayacağım. Git senin karnını TOGG, İHA, SİHA, UÇAK GEMİSİ’nin resimlerine bakarak karınlarınızı doyurun diyeceğim. İktidarın kendi getirdiği Yüzde 50+1 sistemine göre muhalefet blokunda yer alan herkesi PKK’lı ve hain ilan etmeleri akıllara ziyan bir propaganda idi. Düşünsenize beni tanıyanlar bilir. 70 yıllık ömrümü bölücüler, vatan hainleri ile mücadele ile geçirmiş bir kardeşiniz olarak HDP’li veya hain ilan edildik.

Tüm bu yalan ve iftira kampanyasına benim masum köylüm de inandı veya inanmak istedi. Sonuç böyle oldu. Ha bu seçimlerde çok daha başka unsurlarda rol oynadı. Mesela iktidarın mültecilere verdiği ‘Türk Vatandaşlığı’ konusu. İktidar özellikle gizliyor. Kaç kişiye Türk Vatandaşlığı verildi, Bunların ne kadarı son seçimlerde oy kullandı kesinlikle gizleniyor ve açıklanmıyor. Daha vahimi, eğer doğru ise genellikle Doğu’da ve dağ köylerinde sandık başındaki CHP müşahitleri para karşılığı İktidara hizmet ettiği durumu var. (Basına yansıyan Azerbaycan tek adamı İlham Aliyev’le bizim tek adam Recep Tayyip Erdoğan’ın telefon konuşması’nın dökümünde bu konu net bir şekilde kayıtlara geçmişti.) Yine bu telefon dökümünde ( Eski suçişleri bakanı Soylu’nuun bir yazılım geliştirdiği, seçim sonuçlarından emin oldukları) ifade ediliyordu.

Artık bundan sonra mecbur kalmadıkça halkı aydınlatacak siyasi yazılara ara vermek istiyorum. Çünkü bu vatandaş gerçeklere değil de yapay zeka tekniği ile elde edilen Deepfake videolara, iftiralara ve yalanlara inanıyora veya inanmak istiyorsa, boşa yazmanın veya konuşmanın bir anlamı olmadığını düşünüyorum. Bundan sonra “ÇİÇEK VE BÖCEK” yazılarına ağırlık vermek istiyorum.

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE, VE DİYEBİLENE