Nehir Karakuş, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Adıyaman’daki evleri yıkıldı ve Nehir, annesi Fatma Karakuş (48), babası Mehmet Karakuş (52), doktor olan ablası Sena Karakuş’u (26) kaybetti. Ailesinin cansız bedenlerine 4 gün sonra ulaşabilen Nehir büyük bir yıkım yaşadı.

Posta’nın aktardığına göre, depremde babasının yeni aldığı otomobil de hasar görmüştü. Aracın kasko sigortası yoktu. Nehir babasından hatıra kalsın diye kendi imkanlarıyla otomobili yaptırdı, sonra da ruhsatı üzerine almak için girişimde bulundu. Ancak aracın 344 bin liralık ödenmemiş kredi borcu ortaya çıktı. Baba Mehmet Karakuş, krediyi alırken hayat sigortası yapılmasını istememişti. Bu nedenle borç kapatılamamış ve mirasçı olduğu için Nehir Karakuş'un üzerinde kalmıştı.

REDDİ MİRAS YAPMAM

Banka ile konuşan ama ancak taksitlerin 6 ay ertelenebileceğini öğrenen Nehir şimdi kara kara bu parayı nasıl ödeyeceğini düşünüyor. Nehir, "Günlerce aç, susuz, yağmur altında enkaz başında bekledim. En azından cenazelerine ulaşayım ki gideceğim bir mezarları olsun istedim. Tüm bu acılar yetmezmiş gibi bir de banka borcu çıktı. Bu da benim ikinci depremim. Bu öğrenci halimle reddi miras yapmam tavsiye ediliyor. Ben neden ailemin mirasını reddeyim" diyor.

Editör: Habererk Haber Merkezi