Uzun yıllar TRT’de Prodüktör ve Sanatçı olarak görev yapıp pek çok program hazırladıktan sonra birkaç ay önce emekli olarak müzik çalışmalarına hız veren Bünyamin Aksungur, Türk Dünyası’nın hemen her köşesinden derleyip okuduğu şarkıları ile bezeli Müzikli Konferanslarına da devam ediyor.

Toplamda 36 eserlik muhteşem bir repertuardan oluşan “CANAN UYKUDA” serisinin ilki, hak ettiği ilgiyi hemen gördü.

Müzik albümü çıkaran sanatçıların çoğu sponsor bulmalarına, reklam vermelerine rağmen umduklarını bulamazlarken Bünyamin Aksungur’un albümü kendi reklamını kendi yapıyor. Sanatçı, albümü çıktıktan sonra hemen hemen hiç boş kalmadı; üniversiteler, vakıf ve dernekler tarafından yapılan davetler için oradan oraya koşmaya devam ediyor. Bu ilginin en önemli sebeplerinden biri de, çoğu gün yüzüne yeni çıkan Türk Dünyası müziklerini canlı olarak dinleme isteğinin yanısıra, düzenlenen programın açıklamalı ve doyurucu bir konferans, bir bilgi şöleni halinde geçiyor olması.

TRT’de görev yaptığı yıllarda da Türkiye’nin her köşesinde ve yurt dışında 30’a yakın ülkede konserler veren Aksungur, bütün bu çalışmalarını sözünü ettiğimiz “Canan Uykuda” isimli albümü ile taçlandırmış bulunuyor.

“Bu Canan kim” derseniz; siz, biz, hepimiz, bütün Türk Milleti, topyekûn Türk Dünyası! Çünkü Albüme isim olan ve Doğu Türkistan’da yıllardan beri Çin zulmü altında inledikleri halde Türkiye dâhil hiçbir kardeş elinin uzanmadığı Uygur Türkü kardeşlerimizden derlediği bu şarkı aslında uçsuz bucaksız Türk Dünyası’nda yaşayan ama asırların yükünü üzerinden atıp bir türlü kendine gelemeyen Büyük Türk Milleti’ni anlatıyor.

Bünyamin Aksungur, bu çalışmalarından dolayı, Ankara’da faaliyet gösteren Milli Düşünce Merkezi tarafından “İsmail Gaspıralı Türk Dünyası’na Hizmet Armağanı”na layık görüldü.

Aksungur’a bu ödülü, 23 Aralık 2018 günü Türk Tarih kurumu Konferans Salonu’nda düzenlenecek tören sırasında verilecek.

Aksungur, tören sırasında ayrıca bir konser verecek ve albümünü imzalayacak.

Editör: TE Bilişim