Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz ay bürokratlara yönelik yaptığı çağrının devlet içinde etkili olduğunu aktardı.

“İki örnek vereyim” diyen Pehlivan yazısında iktidarın adamı olduğundan kimsenin şüphesi olmayan bir bürokrat ile iktidarın hiç hoşnut olmadığı bir bürokrat arasındaki sohbete değiniyor

"İLELEBET AKP OLAMYACAK YA"

İkili arasındaki sohbetin seçimlere doğru geldiğini belirten Pehlivan, “İktidara eklemlenmiş bürokratın ağzından birden şu cümle çıkıyor: ‘İleride dostluğunu isterim...’” diye yazdı. Karşısındaki kişinin ise “Hayırdır sayın başkan” diye şaşırarak yanıt verdiğini anlatan Pehlivan, cevaba şaşırmamak elde değil dedi.

Pehlivan, iktidara yakın bürokratın, “İlelebet AK Parti olmayacak ya!” cevabını verdiğini yazdı.

"DEVLETTE 20 YIL ÇOK UZUN"

Bir başka örnek veren Pehlivan, güvenlik bürokrasisinden bir kritik ismin, devletin faaliyetlerinden dert yandığını ve masadakilerin duyması için "Devlette 20 yıl çok uzun" cümlesini kurduğunu aktardı.

Pehlivan, konuyla ilgili "Bürokrasi de beyaz bir sayfa açmanın hayalini kuruyor. Hiç olmadı, bugünlerin artık mazi olacağını fark ediyor." yorumunu da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim