Ey halkım bana farklı platformlarda Pembe Parti, Mavi Parti, Kırmızı Parti, Beyaz Parti veya adı her ne olursa olsun sana yine emperyalizmin paketleyip, ambalajladığı partilerin propagandaları ile gelme...

Bana oy verdiğin belki de üyesi olduğun partinin, kapalı kapılar ardında veya aleni ülkeme ve halkıma ihanet sayılabilecek bir dolu tutum ve davranışları, ‘ e filanca parti de şunu yapmıştı” diye savunma yapmak zorunda kalma...

Kötünün iyisine, ehven-i şerre razı olma....

Emperyal güçlerle fingirdeşen, onlara yaranmak için arka ayaklarının üzerinde kuyruk sallayarak, sizi en iyi biz yalarız yarışına girmiş, her biri birbirinden omurgasız partilerle bu savaşta hep mağlup olacağını hala anlamadın mı?

Hangi partiye oy vermiş, gönül vermiş veya üye olmuş isen ol, dış politikada, dış dünyada bu kadar basiretsiz ve haysiyetsiz bir tavır sergilenmesi seni üzmüyor mu?

Ey halkım hala bu ülkenin kurtuluşunun mevcut düzenin siyasi partileri ile olamayacağını görmüyor musun?

Sana dayatılan kişilere, sana dayatılan yanlışlara oy ve destek verdiğini, aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık şeklinde bir açmazda bırakıldığını anlamıyor musun?

Şu parti şunu dedi, bu parti bunu dedi, filan parti böyle yaptıyı bırak... Sen ne diyorsun? Onu söyle...

Millet olabildin mi? Tek yumruk olabildin mi? Milli hedeflerin var mı? Seni bir takım, bir tarikat, bir lobi, bir mezhep, bir bölge, bir parti ile birbirine düşman edebildiler mi?

Atatürk “ Türk! Öğün(aklını kullan), Çalış, Güven(kendine)” sözüne uyabildin mi?...

İlimde, Fende, Tarımda, Hayvancılıkta, Sanayide, Hukukta, Adalette, Ticarette Çağdaş Medeniyetler seviyesine ulaşabildin mi?

Atatürk’ün “Hiç bir millet yoktur ki, ahlâk esaslarına dayanmadan ilerlesin.”

“Millî ahlâkımız, medeni esaslarla ve hür fikirlerle beslenmeli ve güçlendirilmelidir.”

“Tehdit esasına dayanan ahlâk, bir fazilet olmadıktan başka güvene de lâyık değildir.” gibi bir birinden değerli sözlerini duydun mu? Duyduysan uyguladın mı?...

Ve bugün olağanüstü bir durumda vatanı ve milletini, menfaatinden, canından, malından, çıkarlarından üstün tutabilecek misin?

Dün ahmakça, anlamsızca, başkalarının gazı ile öldürmeye çalıştığın komşun, mahallelin, akraban ile, aslında her şartta Türk adet ve örfüne göre insanca sahip çıkman gerekirken utanmadan karısına, kızına, çoluğuna, çocuğuna, canına tasallut ettiğin insanınla ortak bir paydada buluşabilecek misin?

Sen önce bunlara cevap ver...

Vereceğin cevapları duyar gibiyim...

İşte bu haldeki milleti bir araya toplayıp, titretip kendine getirebilecek bir lider çıkarabilecek miyiz?

Asıl bu sorunun cevabını vermek zorundayız...