150 metreden uçuruma düştü burnu bile kanamadı 150 metreden uçuruma düştü burnu bile kanamadı

tahtaPod plafformu vefatının yıldönümüne özgün belgesel yayınlandı. Belgeselde dikkat çeken röportajlar ve kareler yayınlandı. Röportajda dikkat çeken ifadelerin ve karelerin yer aldığı görüldü.

OZAN ARİF KİMDİR?

Türk Milliyetçiliğinin simgelerinden Ozan Arif, vefatının ikinci yıl dönümde sevenleri tarafından anılıyor. Ülkücülerin sembol isimlerinden Ozan Arif kimdir? Ozan Arif kaç yaşında vefat etti? İşte Ozan Arif hakkında tüm detaylar…

Milliyetçi-Ülkücü Hareket''in efsane isimlerinden, eserleri ile Ülkücü camianın dışında büyük beğeni kazanan Ozan Arif, vefatının ikinci yılında anılıyor. Ozan Arif’in vefatının yıl dönümünde Ozan Arif’in hayatı merak konusu oldu. Peki Ozan Arif kimdir? Ozan Arif hakkında tüm detaylar…

10 Haziran 1949''da Samsun''un Terme ilçesinde doğdu. Babası, Giresun''un Alucra ilçesine bağlı şimdiki ismi ile Yükselen eski adı ile Hapu köyünden, annesi ise şimdiki ismi ile Demirözü eski adı ile Eşgüne köyündendir. Babası, Muharrem Çavuş''un (Muharrem Şirin) oğlu Mehmet Bey, annesi Fatma Hanım da, yine komşu köy Demirözü''nden aynı şekilde sevilen Gençağa Eşgünoğlu''nun kızıdır.

İlk ve ortaokulu Samsun''da bitirdikten sonra, hayli kalabalık olan ailesine kısa zamanda maddi yardım yapabilmek düşüncesiyle öğretmen okuluna başladı. 1969-1970 döneminde Ordu İli, Perşembe Erkek Öğretmen Okulu''ndan mezun oldu. Okul süresi boyunca kışları okuyup, yazları rençberlik yapan bir öğrenci idi. İlk göreve başladığı okul, ailesinin bulunduğu Samsun''da Karaoyumca köyündeki ilkokuldur.

Bir yıllık stajyerlik süresinden sonra, yine Samsun''da Devgeriş köyüne tayin oldu. 1972 yılında yine aynı köyde stajyerlik yapmakta olan ve ona ömrü boyunca en büyük desteği veren; Süheylâ Hanım''la evlendi. Tek çocukları olan Mehmet Alp, 1973 yılında Samsun''da dünyaya geldi.

Devgeriş köyünde beş yılı öğretmenlik, dört yılı ise okul müdürlüğü olmak üzere, toplam dokuz yıl T.C. Milli Eğitim Bakanlığı''na bağlı olarak kamu hizmeti vermiştir.

OZAN ARİF NE ZAMAN HAYATINI KAYBETTİ?

13 Şubat 2019''da gırtlak kanseri tedavisi gördüğü Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi''nde saat 04.50''de 69 yaşında öldü. Cenazesi, Samsun''da Kıranköy Mezarlığı''nda toprağa verildi.

Kaynak: Haber Merkezi