Çoğu bireyin günlük yaşamında etkileneceği rahatsızlıklardan biri olan depresyon her yaşta görülebilmektedir. Kişi bu gibi durumlarda mutlaka uzman bir doktordan destek almalıdır. Çağın bir rahatsızlığı olan depresyonun belirtileri zaman zaman kontrol edilememektedir.

Dünya üzerinde sıklıkla görülebilen bir rahatsızlık olan depresyon ciddi bir sağlık sorunu olarak lanse edilmektedir. Kişi bu gibi durumlarda enerjisini tamamen kaydederken depresyon değişik şekillerde kendisini belli eder. Bireyin zaman içerisinde istediği yere gelememesi ya da o konuma ulaşamaması gibi durumlarda yaşanan ümitsizlik vakası depresyon nedeni olarak bilinir.

Depresyon Belirtileri

En çok kadınlarda rastlanan depresyon değişik biçimlerde kendisini hissettirir. Sık sık etrafındaki insanlardan destek uman bu bireyler zaman zaman kendilerini çaresiz durumda hissedebilirler.

Depresyonun en büyük nedenleri arasında aile bağlarının kopması ya da tamamen yok olması vardır. Kişi hayatla tek başına mücadele içerisine girmekle kalmayıp başarısız olunca depresyon baş gösterir. Kendini bu gibi durumlarda başkaları ile kıyaslayan birey iyice çaresizliğe düşer.

Depresyon içerisine giren birey kendini umutsuz, inancını yitirmiş, mutsuz, keyif almama, uykusuz, çirkin, kıymetsiz, huzursuz ve intihara meyilli olarak hisseder.

Editör: TE Bilişim