Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını çözebilmek için bakanlık bünyesinde çalışma grubu kurulduğunu söyledi. Bakan Bilgin'in yıllardır üzerinde çalışılan EYT ile ilgili bir çok grubun üzerinde çalışacağı ancak son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceğini açıklaması, Nasrettin Noca'nın fıkralarına taş çıkarttı.

Çalışma grubunun bir formül üzerinde çalıştığını, Bakanlık olarak en uygun formülü uygulayacaklarını belirten Bilgin, "Bir sayı ve içerik veremem ama çok sayıda formül var. Alternatifler var. Bu alternatifler üzerinden çalışmalarımızı yapacağız. İşin bir mali boyutu var. Çalışmamız bir noktaya geldiğinde Hazine ve Maliye Bakanlığı da çalışmamıza katılacak. Onların da bu formüller üzerinde hesaplamalar yapmasını bekleyeceğiz. O formüllerin her birinin ayrı maliyet hesabı yapıldığında Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Kararı Cumhurbaşkanımız verecek” dedi.

Bakan Bilgin konu ile ilgili, “Yıl sonuna kadar Meclis’e sunamazsak, en geç Ocak ayında bu düzenlemenin Meclis’e sunacağız” ifadelerini kullandı.

Fıkrada Nasreddin Hoca, borç aldığı bir ahbabına "Şu anda yok ama, çok yakında ödeyeceğim. Evin önüne çalı ektim! Koyun sürüsü geçerken yünleri çalıya takılacak. Bizim hatun bu yünleri toplayacak, yıkayacak, tarayacak, eğirecek, dokuyacak, ben de götürüp satacağım. Senin paranı o zaman öyle ödeyeceğim" diyor.

Editör: Yadigar Hanım