Bir önceki yazının devamı…

Geçmişte, zamanın birinde köye ip cambazı gelir. Cambaz ipin üzerinde tüm hünerlerini sergilemeye çalışırken, uyanığın birisi biraz hafifleterek söyleyelim, seyircilerden birisinin çantasını karıştırıyormuş. Adam birden ani refleks hareketi ile ne yapıyorsun diye çıkışır.

Uyanık adam;  sen boşver ‘Cambaza bak’ der.

Uyanık Adam bir iki üç derken her defasında;

‘Cambaza bak’ diye diye işini bitirir….!

Bu darb-ı meseli herkes başka türlü anlatır. Buradaki ana fikir uyanık adamın ‘Cambaza bak’ siyasetidir.

………………………………………….

Ak Parti iktidarlarının bu ülkede 18 yıldır yaptığı tek şey ‘Cambaza Bak’ siyasetidir.

Vatandaş sorar; Polislere, hemşirelere ve diyanet mensuplarına 3600 ek gösterge verileceğini 24 Haziran seçimlerinden önce söz vermiştiniz. Aradan 3 yıla kanı bir zaman geçti. Sözünüzü ne zaman yerine getireceksiniz?

İktidar; sen boş ver ‘Cambaza Bak’ der. Biz memurlarımıza yeteri kadar maaş zammı verdik. Onunla idare edin. Allah Kerim birgün de 3600 ek gösterge işine sıra gelir. Belki de önümüzdeki ilk seçimlerde konuyu tekrar ısıtır önünüze sürebiliriz.

Vatandaş sorar; Tarımı bitirdiniz. Hayvancılığı bitirdiniz. Samanı bile ithal eder hale gelen bir ülke olduk. Yerli üretime ne zaman dönülecek.

İktidar; sen boş ver. Bunlar boş laflar. Tarım politikalarımızla her şeyi üretiyoruz. Hayvamcılığımız da çok iyi durumda. Bunlar boş laflar sen ‘Cambaza Bak'maya ’evam et.

Vatandaş sorar; Şehir Hastaneleri yaptırıyordunuz. Hem de devletin bir kuruşunu bile harcamadan demiştiniz. Sağlık Bakanı artık şehir hastanelerini kendi imkanlarımızla yapacağız diyor. Hangisi doğru kafamız karıştı.

İktidar; sen boş ver. Bizim iktidarımız döneminde sağlık konusunda devrim gibi işlere imza attık. Tüm hastaneleri birleştirdik. Kurum hastanelerini ortadan kaldırdık. Askeri hastanelerini bile sivile açtık. Yetmez mi? Sen boş ver ‘Cambaz Bak’

Vatandaş sorar; Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul’un su sorununu 2040 yılına kadar çözdük. 31 Mart seçim öncesinde Sayın Cumhurbaşkanımız bizzat söyledi. Artık İstanbul’da 2040 yılına kadar su problemi yaşamayacağız demişti. Ancak yine Ak Parti’nin eski bakanı Veysel Eroğlu diyor ki; biz İstanbul’un su sorunu ile ilgili altyapı çalışmalarını tamamladık. İstanbul’un su sorunu yoktur diyor.

İktidar; sen boş ver. Veysel Eroğlu’un kişisel görüşüdür. Biz İstanbul’un su sorunu var diyorsak vardır. Siyaseten söylenen sözlere pek aldırmayın. İstanbul’da pek yakın bir zamanda su sorunu gözüküyor. Seçim döneminde söylenen sözlere kulak asmayın. Rahmetli Süleyman Demirel ne demişti; Dün dündür dememiş miydi. Sen boşver ‘Cambaza Bakmaya devam et.

Vatandaş sorar; Sayın Cumhurbaşkanı geçen hafta yapılan NATO toplantısı için Londra’ya gitmeden önce dedi ki. Eğer NATO ülkeleri PYD ve YPG’yi terör örgütü olarak tanımazlarsa bizde Baltık ülkeleri için hazırlanan güvenlik anlaşmasına imza atmayız demişti. Sonuç bildirgesinde ne PYD/YPG’den söz ediliyor. Ne de imzadan bahsediliyor. Yani Baltık ülkeleri için hazırlanan güvenlik anlaşmasına tıpış tıpış imza attınız. Bu ne anlama geliyor.

İktidar; Sen boş ver bunları.  Önemli olan bizim reisin orada aile tablosu içinde olması ve kameralara poz vermesidir. Yok Baltık Güvenlik Anlaşmasına imza atmışız. Yok YPG veya PYD’nin tanınmasını isteyecekmişiz. Geçin bunları. Dün Dündür. Boş ver sen ‘Cambaza Bakmaya devam et.

Vatandaş sorar; Ülkemizdeki kadın cinayetleri ne zaman sona erecek? Daha dün Ordu ilimizde bir kızımız hiçbir neden yokken cinayete kurban gitti. Sen azılı katili açık cezaevini alırsan ve o katile ev izni verirsen olacağı budur. Hergün bir kadının cinayete kurban gittiği haberini okuyoruz, televizyonlardan izliyoruz. Ne olacak? Bu cinayetlerin önü alınabilecek mi?

İktidar; Öhhöööö. Kem küm. Son sorunuzu anlayamadım. Kadınlar bence sokağa çıkmamalı. Kadın dediğin evinde oturur. Çocuk doğurur. Doğurduğu çocuğuna bakar. Kadın çalışmaz. Kadının karnından sıpayı……. Sen boş ver bunları. ‘Cambaza Bakmaya devam et.

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE, VE DİYEBİLENE