Geçmişte, zamanın birinde köye ip cambazı gelir. Cambaz ipin üzerinde tüm hünerlerini sergilemeye çalışırken, uyanığın birisi biraz hafifleterek söyleyelim, seyircilerden birisinin çantasını karıştırıyormuş. Adam birden ani refleks hareketi ile ne yapıyorsun diye çıkışır.

Uyanık adam; sen boşver ‘Cambaza bak’ der.

Uyanık Adam bir iki üç derken her defasında;

‘Cambaza bak’ diye diye işini bitirir….!

Bu darb-ı meseli herkes başka türlü anlatır. Buradaki ana fikir uyanık adamın ‘Cambaza bak’ siyasetidir.

………………………………………….

Ak Parti iktidarlarının bu ülkede 18 yıldır yaptığı tek şey ‘Cambaza Bak’ siyasetidir.

Vatandaş sorar; Cumhuriyet tarihinin tüm kazanımlarını özelleştirme adı altında yabancılara peşkeş çekmediniz mi?

İktidar; sen boş ver ‘Cambaza Bak’ der.

Vatandaş sorar; Bu ülkede iktidarınız döneminde 2004 yılında kanunla zinayı suç olmaktan çıkarmadınız mı?

İktidar; sen boş ver. Zina ile bina artınca kıyamet alametidir derler. Zina suç oldu da ne oldu? Zina azaldı mı? Tüm hızıyla zina devam ediyor. Bari serbest bırakalım da herkes işini rahat yapsın istedik. Ne var bunda. Sen ‘Cambaza Bak’ der.

Vatandaş sorar; bu ülkede devri iktidarınızda yolsuzluk aldı başını gidiyor. Yalan mı?

İktidar; sen boş ver. Bizim iktidarımızda uçak inecek genişlikte otoban yolları yaptık. Devasa köprü ve viyadükler yaptık. Boş ver sen ‘Cambaza Bak’ der.

Vatandaş sorar; bu ülkede tüm kamu kurum ve kuruluşlarının isimleri iktidarınız döneminde değiştirildi. Bu yolla Ak Partili bir zengin zümre peydah etmenizin mi?

İktidar; sen boş ver. Bu ülkede Menderes geldi kendi taraftarlarını zengin etti. Süleyman Demirel geldi. Kendi taraftarlarını zengin etti. Özal geldi kendi adamlarını zengin etti. Sıra bizde. Sen ‘Cambaza Bak’ der.

Vatandaş sorar; Ama siz müteahhitleri zengin etmek üzere köprü ve otoyolları yap işlet devret modeliyle, hazine garantili peşkeş çekmediniz mi?

İktidar; sen boş ver. Sen çok konuşuyorsun. Biz o otoyol ve köprüleri genel bütçeden bir kuruş vermeden yaptırıyoruz. Sen boş ver ‘Cambaza Bak’ der.

Ama Vatandaş yine sormaya devam eder; Ama siz yine yandaş müteahhitlere ‘Şehir Hastaneleri’ adı altında ve Cumhurbaşkanı’nın deyimiyle hasta garantisi, pardon ‘müşteri garantisi’ ile ve bir kuruş ödemeden yaptırıyoruz demediniz mi? Hastaları birer müşteri gibi görmediniz mi?

  1. sen boş ver. Çok konuşma. Senin aklın ermez bu işlere. Bak iki gün önce Sağlık Bakanımız açıkladı. Artık Şehir Hastaneleri genel bütçeden ayrılan ödenekle yapılacak demedi mi? Sen ‘Cambaza Bak’ der.

Vatandaş sormaya devam eder; Yine ülkemizde hiçbir dönemde olmayan ÖSYM sınavlarında sorular çalınmadı mı? Muhalefet bu hırsızlıkları ortaya döktüğü zaman siz, yok öyle bir şey demediniz mi? Ne zaman ki bu soru çalan çete iktidarınıza zarar vermeye başladı geriye dönerek 8 yıl önce yapılan yolsuzlukları araştırmadınız mı? Yine bu minvalde ÖSYM başkanını görevden el çektirmediniz mi?

İktidar; sen boş ver. Hem sen çok şeyler biliyorsun. Fazla merak iyi değildir. Onlar eskide kaldı. Çöplükleri ne karıştırıyorsun ki? Sen boş ver ‘Cambaza bak’ der.

Vatandaş yine sorar; Bu ülkede 17/25 Aralık olarak bilinen tarihte tam olarak ne oldu acaba?

İktidar; sen boş veeer. Hem sen bu tür konulara bence hiç girme der. Sen boşver ‘Cambaza Bak’ der

Vatandaş sormaya devam eder; Sahi 4 Ak Partili bakan yolsuzluk nedeniyle istifa etmişti. 17/25 Aralık olayı gibi üzerini çok güzel bir şekilde ört bas etmediniz mi?

İktidar; Bak oğlum üzerine elzem olmayan işleri burnunu sokma. O bakanlarımız komisyonlarda ve TBMM’de aklandılar. O bakanlarımız Omo’yla yıkanmış gibi tertemizler! Bilip bilmeden konuşma. Sen ‘Cambaza Bak’ der.

Vatandaş sorar; Yine ülkemizde gözbebeğimiz olan TSK’ya ayar çektiniz. TSK’nın en güzide generallerini hatta Genelkurmay Başkanını bile bir kumpasla içeriye tıkmadınız mı? Kozmik odaya girdiniz. Ülke sırlarını yabancılara sızdırmadınız mı?

İktidar; onu boş ver. O konunun zaten bizimle ilgisi yok. O tamamen bir FETÖ kumpasıdır. Sen boşver bunları. Sen ‘Cambaza Bak’ der.

Vatandaş sorar; Sizin devr-i iktidarınızda bu ülkede 12 Eylül 2010 tarihinde Türk Hukuk Kurumu’nun altına dinamit koyuldu. O tarihte yapılan referandumla muhalefetin itirazlarına rağmen. 26 madde referanduma sunuldu. Halbuki muhalefet bu 26 maddenin 24’nü gelin mecliste hep birlikte çıkaralım demesine rağmen siz iki maddeyi o maddelere arasına gizleyerek vatandaşa oylattırmadınız mı? Ve halen yargı ve mahkemelerde halen o tahribatın izleri devam ediyor. FETÖ’cülerin önü açılarak 15 Temmuz darbe teşebbüsününün temellerini atmadınız mı?

İktidar; Öhööö. Kem küm. Sen boş ver bunları. Bunlara senin kafan çalışmaz. Biz o tarihte yargıda reform yaptık. Sen ‘Cambaza Bak’maya devam et der.

Vatandaş sorar; 16 Nisan 2017 tarihinde şaibeli bir Referandum yapıldı. O referandum da mühürsüz oy pusulaları kabul edilerek Türk Siyasi Tarihine kara bir leke olarak geçti. Tüm bu usülsüzlüklerin sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan; ‘Atı alan Üsküdar’ı Geçti’ demedi mi?

İktidar; Boş ver bunları. Ne alakası var. Tertemiz bir referandum yaptık. Hem bizim iktidarımız geçmişte kalan alışkınlıklardan ülkeyi kurtardı. Bundan sonra ülkeyi ‘Başkan’ yönetecek. Pardon ülkeyi ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ şeklinde lanse ettiğimiz harolop, şarolop bir yönetimle yöneteceğiz. Anlaşılan sen bu konuda da cahil kalmışsın. Sen boşver ‘Cambaza Bak’ der.

Vatandaş soruyor; 15 Temmuz’da sahi ne oldu? Birileri diyor ki; iktidar mensupları darbe girişimi yapılacağını önceden haber aldığı halde gerekli tedbirleri almadı. Pisi pisine 251 vatandaşımız şehit oldu. Gerekli tedbirler alınsaydı bu kadar insan zayiatı vermezdik diyorlar.

İktidar; bu tür arızalı fikirleri hep bu CHP yok mu? Hep bunlar yayıyor. Şu Kılıçdaroğlu yok mu? Vatandaşın beynini zehirliyor. Ne alakası var şimdi? Bu sorumu şimdi. Elimizde imkanımız vardı da biz kullanmadık mı? Benzin var dı da biz mi içtik. Pardon bu sözü rahmetli Süleyman Demirel söylemişti değil mi? Sen boş veeer. Geçti gitti. O meşum harekata kalkışanlar bir bir cezasını çektiler ve çekiyorlar. Sen boş ver ‘Cambaza Bak’ der.

Vatandaşın daha çok sorduğu soru var da ama yerimiz kalmadı. Vatandaşın son sorusu da şöyle; 31 Mart seçimlerinde özellikle de İstanbul seçimlerinde ‘Birşeyler oldu da Biz ne oldu anlayamadık…!’ Sahi İstanbul seçimlerinde ne olmuştu da seçimler tekrarlandı ve aradaki fark 13bin iken 23 Haziran’da fark 810 bine çıktı?

İktidar; ’31 Mart seçimlerinde hiçbir şey olmasa da yine de birşeyler oldu’. Seçim bizim istediğimiz gibi olmadı. Nasıl olur da 25 yıldır babamızın çiftliği gibi kullandığımız İstanbul Belediyesi CHP’nin eline geçer. Bunu hazmetmemiz mümkün değil. Seçimler yenilenmeliydi. Tabi sadece Büyükşehir Belediye Başkanlık seçimi yenilenmeliydi. Çünkü biz Ak Parti olarak zaten her ne kadar şaibeli olsa da İstanbul’un 25 Belediyesini kazandık. Kazandıklarımızı neden tekrar seçime sokalım ki. Önemli olan kaybettiklerimizdir. O nedenle İBB seçimlerini tekrar vatandaşa sorduk. Ama vatandaş bizi yanlış anladı. Yada biz kendimizi anlatamadık. Hiçbir şey olmasa da birşeyler oldu. 25 yıllık İstanbul saltanatımız sona ermiş oldu. Ama olsun İBB meclisinde biz çoğunluktayız. Biz bu CHP’li İBB başkanlığına kan kusturacağız dedik. Bunlar topal ördek gibi ne yapabilecekler ki dedik. Netekim su zammını İBB Meclisinden geçirtmedik. Engelledik. Yaaa biz böyle hizmet ediyoruz. Ama sen fazla konuşuyorsun. Her şeyde bir bit yeniği arıyorsun. Boşver sen bunları ‘CAMBAZA BAK’maya devam et. Bizim her soruya verecek cevabımız var. Harolop. Şarolop…..

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE, VE DİYEBİLENE