CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik gündemi arsan bir açıklamada bulundu. Erdoğan tarafından açılan davalar sonrasında Kılıçdaroğlu'nun savunan Çelik, Cumhurbaşkanı'nın montaj dediği tapelerin bilirkişilerin onayından geçtiğinden söz etti.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından montaj olduğu söylenen 17-25 Aralık ses kayıtlarının tamamen doğru olduğunu bilirkişilerinde onayladığını ifade etti. Erdoğan tarafından Kılıçdaroğlu aleyhinde açılan tazminat davalarına karşılık belgeler ve delilleri sunduklarını belirten Çelik, Cumhurbaşkanı için hakaret ve görevi kötüye kullanma suçlarından 1 yıldan 6 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldığını belirtti.

Çelik Savundu

Duruşmada sanık Celal Çelik ile avukatlığını üstlenen İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu ile beraber çok sayıda avukat da yer aldı. Celal Çelik, dünyanın hiçbir ülkesinde böylesine bir davanın açılmasının mümkün olmadığını ifade ederek iddianamenin ortada olduğunu söyledi.

Çelik ayrıca Kılıçdaroğlu'nun sözlerin üzerine yargılandığı davada kanıt olarak 17-25 Aralık tapelerini mahkemeye sunmuş ve sonrasında kendisine dava açılmıştı. Ayrıca savcılık ise Çelik hakkında 11 yıldan 40 yıla hapis istemi ile de iddianame düzenlemişti.

Editör: TE Bilişim