Türkiye Kahramanmaraş merkezli iyi büyük depremin yaralarını sarmaya çalışırken, arama ve kurtarma çalışmaları ile yardımların depremzedelere ulaştırılmasında koordineyi sağlamakla görevli olan AFAD, eleştirilerin hedefi oldu. Yardım amacıyla deprem bölgesine akın eden gönüllüler, bütün organizasyonu sağlayan AFAD yetkililerinin görevlendirme yapmadığı için hiçbir şey yapamadıklarını belirtirken, depremzedeler de yardımların hala yeterli şekilde kendilerine ulaştırılmadığından yakınıyor.

Depremdeki koordinasyonsuzluğu nedeniyle hem depremzedelerin, hem siyasetçilerin, hem de vatandaşların hedefi haline gelen AFAD'a bir tepki de bir dönem Genç Parti'de siyaset yapan Cem Uzan'dan geldi. Cem Uzan, ilahiyatçı olan AFAD Başkanı İsmail Palakoğlu'nun Kahramanmaraş merkezli depremde yetersiz kaldığını vurgulayarak, "Arkadaş bu adam neye yeter biliyor musun? Bu ancak cenaze namazı kıldırabilir. Depremde kurtarma yönetemez." dedi.

"DEPREM KURTARMA YÖNETEMEZ, BÖYLE BİR BİLGİSİ YOK"

Cem Uzan'ın açıklaması, sosyal medya platformu TikTok'ta izlenme rekorları kırdı. Uzan, o açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"AKUT’u yok ettiniz siz. Niye yok ettiniz AKUT’u. Neydi alıp veremediğiniz Nasuh beyle? Atatürkçü olması mı? Siyasi İslamcı olmaması mı? Sen ne yaptın? AFAD diye bir şey kurdun. AFAD’ın başındaki kim? İsmail Palakoğlu, 1972 Kahramanmaraş doğumlu. 1990 Afşin İmam Hatip Lisesini bitirmiş. Aynı yıl Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne başlamış. 1995’te buradan mezun olup Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Bölümü Tasavvuf Ana Bilim Dalında yüksek lisansını tamamlamış, falan filan... Diyanet’te çalışmış, Diyanet Vakfı Genel Müdürlüğü, Diyanet Vakfı, Diyanet Vakfı, Diyanet Vakfı… Arkadaş bu adam neye yeter biliyor musun? Bu ancak cenaze namazı kıldırabilir. Depremde kurtarma yönetemez. Böyle bir bilgisi yok. İmam ne anlar lojistikten? Türkiye’nin çıplak gerçeği bu. Recep bey buyurunuz; açlığa, susuzluğa, soğuğa terk ettirip enkaz altında can çekişerek ölen insanların hesabını soracağım."

Cem Uzan, videoyu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da etiketleyerek, Twitter hesabından "AKUT’u lav ettin. AFAD’ı sen kurdun. AFAD’ın başındaki adam….! İMAM NE ANLAR KURTARMA YÖNETMEKTEN. NE ANLAR LOJİSTİKTEN. Ancak cenaze namazı kıldıracak adamı oraya sen koydun. Enkaz altında senin yüzünden can veren insanlarin hesabını vereceksin." notuyla baylaştı

Editör: Yadigar Hanım