Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Hadi Özışık'ın Youtube kanalında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Enginyurt, MHP'de Meral Akşener'in kazandığı kongreyi kendisinin iptal ettirdiğini söyleyerek, hem Devlet Bahçeli'yi, hem de Semih Yalçın'ı sert bir dille eleştirdi.

“İNANIN ÇOK ÜZÜLÜYORUM, KAHROLUYORUM”

Enginyurt, “Ben şimdi düşünüyorum. İYİ Partili arkadaşlara ben niye küfür ettim? diyorum kendi kendime. İnanın çok üzülüyorum. Kahroluyorum bu çağrıdan sonra. Çıldırasım geliyor. Benim Müsavat Dervişoğlu ile Koray Aydın ile ne problemim vardı o zaman.

Benim Meral Akşener'le arsa davam mı kan davam mı vardı? - Ben Meral Akşener 19 Haziran'da kongreyi 715 imzayla kazandığında ben mahkemeye verdim Milliyetçi Hareket Partisi'ni ve ben iptal ettirdim kazandıkları kongreyi.

Ben iptal ettirdim; kazanmıştı. Kazandıkları kongreyi iptal ettirdik” ifadelerini kullandı.

Cemal Enginyurt'un sözlerinden satır başları şu şekilde:

“MERAL AKŞENER'LE KAN DAVAM MI VAR?”

- Ben şimdi düşünüyorum. "İYİ Partili arkadaşlara ben niye küfür ettim?" diyorum kendi kendime. İnanın çok üzülüyorum. Kahroluyorum bu çağrıdan sonra. Çıldırasım geliyor. Benim Müsavat Dervişoğlu ile Koray Aydın ile ne problemim vardı o zaman. Benim Meral Akşener'le arsa davam mı kan davam mı vardı? - Ben Meral Akşener 19 Haziran'da kongreyi 715 imzayla kazandığında ben mahkemeye verdim Milliyetçi Hareket Partisi'ni ve ben iptal ettirdim kazandıkları kongreyi. Ben iptal ettirdim; kazanmıştı. Kazandıkları kongreyi iptal ettirdik. - En son Halil İbrahim Oral'la ki adamla milletvekilliği yaptık. Benim abim yaşında adamdı. Ağza alınmayacak küfürler ettim. O küfürleri ederken birileri şerefsizce Allah'a küfür ettiğimi söyledi; onları da Allah'a havale ediyorum. Allah'a küfreden namussuz şerefsizdir. Allah'a küfretmediğim halde etti diyen de namussuz şerefsizdir. Ben niye bu kavgaları ettim o zaman? Benim Türkiye'deki arkadaşlarım neden bu kavgaları etti? Partiyi niye bekledik. - Bakın MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın... Biz yönetime adam yazarken şu İYİ Parti'yi paylaşmış, şu Meral Akşener'le resim paylaşmış diye yönetime yazdığımız adamları almıyordu bir dönem. Şimdi aynı Semih Yalçın, Meral Akşener'i karşılayan Meral Akşener'e konvoy yapan, Meral Akşener'in bayrağını asanları partiye il başkanı yapıyor, ilçe başkanı yapıyor... O zaman derdiniz neydi kardeşim? Bizi mi milletle kötü ettiniz? Millete saldırtıp köyün delisi yaptınız bizi!

“BENİ EVDEN ATTINIZ, AKŞENER'İ DAVET ETTİNİZ!”

- Sayın Akşener'e ilgili "FETÖ'cü" denildi, "Bölücü" denildi, "Yıkıcı" denildi, "Siyasi ayağı araştırılsın", "Yurtta Sulh Konseyi diyenler sorgulansın" denildi, herşey söylendi sayın Akşener için... Hayatının 41 yılını bu davaya vermiş Cemal Enginyurt'u Tarım Bakanı'nı eleştirdi diye, fındığa sahip çıktı diye attınız evden, Meral Akşener'i eve davet ettiniz! - Olmuyor... Ben olsam etmezdim ama sayın genel başkanın takdiri... Ben yorumu ülkücülere, Türk milliyetçilerine bırakıyorum.

“YÜREĞİN VARSA ÇIK ANLAT”

O Teşkilat Başkanı Semih Yalçın millete mesaj atıyor el altından. Televizyoncuları arıyor... "Efendim" diyor, "Biz onu sadece Tarım Bakanı'na söylediği laftan dolayı atmadık. Biz onu uyardık. Disiplinsiz davranışlarından dolayı attık." - Semih Yalçın Allah'tan kork. Benim disiplinsiz davranışlarım arasında sana sahip çıkmak da var. Sana hakaret edilirken, sana küfredilirken hiçbir milletvekili sana sahip çıkmazken bu kardeşin sana sahip çıktı. - Benim hangi disiplinsiz davranışım oldu Semih Yalçın? Yüreğin varsa, hakikaten Türk milliyetçisi ülkücüysen çık bir televizyon kanalında anlat disiplinsiz davranışlarımı. - Hangi davranışım disiplinsizdi? Abdullah Öcalan mektup yazdı; dedim ki "Apo denen kanlı katilden gelecek hayır Allah'tan gelsin. Apo taraflı olsa ne yazar, tarafsız olsa ne yazar" dedim. Bu mu disiplinsiz davranış? - Mesela arıyor televizyonları bu arkadaş, "Bilmediğiniz şeyler var." Ne var bilmediğiniz ya... Bildiğin şey varsa söyle de ondan at beni. - MHP genel merkezinde "Bilmediğin şeyler var" diye gelene, gidene söyleniyor... Ne var? Enver Yılmaz diye eski AK Partili belediye başkanıyla ilişkim varmış, onunla ticaretim varmış. Hiç mi Allah'tan korkmuyorsunuz? Benim ne işim olur Enver Yılmaz'la. Enver Yılmaz beni altı defa mahkemeye verdi kendisine hakaret ettim diye. - Attınız attınız, niye iftira atıyorsunuz. Bitti artık MHP milletvekilliği. Ülkücü Türk milliyetçisiyim. Niye iftira atıyorsunuz kardeşim? Delikanlı olsana, adam olsana.

“NEYİ NEREDE PAZARLADIĞINI SÖYLEYELİM Mİ?”

- Biz de mi başlayalım seninle ilgili bilgi belge toplamaya. - Neler yaptığını, neler çevirdiğini biz de mi anlatalım? - Neyi, nerede pazarladığını biz de mi söyleyelim? - Bana haksızlığı Devlet Bahçeli değil, yanındakiler yaptı.

Editör: TE Bilişim