Aldığı kamu ihaleleri ile dikkat çeken Cengiz İnşaat, Rize İkizdere’de yapılan taş ocağına karşı köylerini korumak için eylem yapan köylülere destek veren Ayyıldız Hareketi Lideri Ümit Özdağ’a dava açtı.

Cengiz İnşaat’ın sahibi Mehmet Cengiz’in avukatları dava dilekçesinde, Özdağ’ın açıklamalarının "halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği" iddiasıyla 250 bin lira manevi tazminat talebinde bulundu. Avukatlar ayrıca, Mehmet Cengiz’e isnat edilen suçların kamuoyunu yanlış yönlendirme amacı taşıdığı ve müvekkillerinin kişilik haklarını ihlal ettiğini öne sürdü. Dilekçede yayınlara ve haberlere ihtiyati tedbir ve Özdağ’dan da manevi tazminat talebinde bulunuldu.
Ayyıldız Hareketi Lideri İstanbul Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, 06 Mayıs'ta Rize İkizidere’de taş ocağı inşaatına karşı mücadele eden köylülere destek için İskencedere Vadisi’ne gitmiş, iktidarın uygulamalarına tepki göstermişti. 

Ayyıldız Hareketi Lideri Özdağ, İkizdere ve ülkenin bir çok yerinde aldığı çeşitli ihaleler ile "Doğaya zarar veren uygulamaları" olduğu gerekçesiyle Cengiz İnşaat sahibi Mehmet Cengiz’e de tepki göstererek, "Kendi iktidarlarında doğayı katledenlerin, bio-çeşitliliği yok edenlerin Cengiz Han Yasaları’nda cezalandırıldığı gibi cezalandırılacağını" ifade etmişti.

AYYILDIZ HAREKETİ LİDERİ ÜMİT ÖZDAĞ’DAN AÇIKLAMA 
Ayyıldız Hareketi Lideri ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, İkizdere'de doğa katliamına karşı gösterdiği tepkiden dolayı Cengiz İnşaat'ın açtığı 250 bin liralık tazminat davasıyla ilgili olarak, "Cengiz İnşaat, AKP döneminde dünyada en fazla devlet ihalesi alan şirketlerden birisidir. Yine aynı dönemde
Cengiz İnşaat 303 milyon dolarlık vergi borcunu sildirmiş bir şirkettir. Asıl maddi ve manevi tazminatı hak eden Türk milletidir. Ve bu tazminatı ödemesi gereken de Cengiz İnşaatın kendisidir" dedi.
Aldığı kamu ihaleleriyle dikkat çeken Cengiz İnşaat, Rize İkizdere’de yapılan taş ocağına karşı köylerini korumak için eylem yapan köylülere destek veren Ümit Özdağ hakkında 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı.
Dava ile ilgili ANKA'ya konuşan Ümit Özdağ, şunları söyledi:

"CENGİZ İNŞAAT 303 MİLYON DOLARLIK VERGİ BORCUNU SİLDİRMİŞ BİR ŞİRKETTİR"

"Cengiz İnşaat AKP döneminde dünyada en fazla devlet ihalesi alan şirketlerden birisidir. Yine aynı dönemde Cengiz İnşaat, 303 milyon dolarlık vergi borcunu sildirmiş bir şirkettir. Diğer bir ifadeyle Türk milletinin cebinden almış olduğu paranın vergisini ödemekten kaçınan bir şirkettir. Cengiz İnşaat bunla da yetinmemiş Türk milletine hakaretleri gerçekleştirmiştir. Şimdi bu şirket benim İkizdere'de doğa katliamına karşı göstermiş olduğum tepkiden ötürü bana 250 bin TL’lik bir manevi tazminat davası açmış. Asıl maddi ve manevi tazminatı hak eden Türk milletidir. Ve bu maddi ve manevi tazminatı ödemesi gereken de Türk milletine, Türk milletinin hazinesine vermiş olduğu zararlardan ötürü Cengiz İnşaat'ın kendisidir. Cengiz İnşaattan önce SADAT da benim aleyhime maddi manevi tazminat davası açmıştı. Onların açmış oldukları tazminat davaları benim için şereften başka bir şey değildi. Ayyıldız Hareketi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada mücadelesine devam edecektir Türk milleti için."