İYİ Parti skandal bir karara imza atarak AYÇEP Başkanı CHP’li Mehmet Vergili’nin ifadesiyle İYİ Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci’yi partiden ihraç etti.

İYİ Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci’nin Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tarafından partiden ihraç edilmesinin detayları ortaya çıkmaya başladı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu’nun ‘Seni görevden aldıracağım’ dediği Demirci’nin ihraç edilmesine CHP’li Mehmet Vergili’nin İYİ Parti Genel Merkezine verdiği ifadenin etkili olduğu ortaya çıktı.

CHP İSTEDİ, İYİ PARTİ İHRAÇ ETTİ

Aydın Çevre ve Kültür Platformu (AYÇEP) Başkanı ve aynı zamanda CHP üyesi Mehmet Vergili, ve AYÇEP üyeleri Erkan Çelebi ve Şermin Çetin’in bulunduğu bir ortamda Demirci’nin Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ı kastederek; “Kürşat Başkan para almadan hiçbir şey yapmaz, jeotermalcilerden de para almıştır” şeklinde cümle kurduğu iddiasıyla ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edildi. Kurula ifade veren AYÇEP üyeleri Erkan Çelebi ve Şermin Çetin’in Demirci’nin böyle bir konuşma yapmadığına dair ifade vermelerine rağmen İYİ Parti YDK, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu’na yakınlığı ile bilinen AYÇEP Başkanı CHP’li Mehmet Vergili’nin verdiği ifadeye dayanarak ihraç kararı aldı. Siyasi kulislerde bu karar, "CHP istedi, İYİ Parti ihraç etti" yorumunun yapılmasına neden oldu.

“ŞIK OLMADI”

Demirci’nin “asılsız, haksız ve dayanaksız” dediği karara 23. Dönem Aydın Milletvekili ve İYİ Parti Kurucu İl Başkanı Recep Taner, ihracın arkasındaki ismin, Özlem Çerçioğlu’nun olduğuna dair kamuoyunda bir algı oluştuğunu belirterek, “Süleyman Demirci’nin ihraç edilmesi şık olmamıştır” açıklamasında bulunmuştu.

Editör: TE Bilişim