İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski Başdanışmanı Fatih Gürsul'un da bulunduğu FETÖ'nün İstanbul Üniversitesi yapılanmasına ilişkin dava görülmeye devam etti.

Duruşmaya avukatıyla beraber katılım sağlayan tutuksuz sanık Gürsul, ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, cezanın geleceği üzerindeki etkisini göz önüne alarak cezayı 6 yıl 3 aya indirdi. Gürsul’un yurt dışı çıkış yasağı ise kaldırıldı.

Gürsul, duruşmadaki savunmasında "Savcının mütalaasında istediği suçların dayanağı bilirkişi raporudur. Yaklaşık 5 yıldır söylüyorum, 2015 yılında sıfır olarak aldığım telefonda, 2014 yılında Bylock kullanıldığı söyleniyor. Benim telefonu sıfır aldığıma dair fatura var. Raporda faturaya bile değinilmemiş. Ben İOS telefon kullanırım. Ama raporda android kullandığım yönünde iddialar var. Bilirkişi raporu kendiyle de çelişmektedir. Ben bilirkişinin adil ve bağımsız olarak rapor hazırladığına inanmıyorum. Bilirkişi raporunun bu kadar çelişkili olmasını da sizlerin takdirine bırakıyorum. Beraatımı talep ediyorum. Mahkemeniz aksi takdirde ise yeniden rapor alınmasını istiyorum" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim