CHP ve İYİ Parti’nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı  Osman Gürün, CHP adayının seçim çalışmalarına katılmasını “Etik” bulurken, İYİ Parti adayının Mitingine katılmayı ise etik bulmadı.

Muğla’da CHP ve İYİ Parti Büyükşehir için mevcut Belediye Başkan olan Osman Gürün’ü ortak aday olarak çıkartmıştı. Gürün CHP çatısı altında seçimlere giriyor.

Muğla’da CHP ve İYİ Parti’nin Büyükşehir Ortak Adayı olan Osman Gürün geçtiğimiz gün yerel bir televizyon programına katıldı. Osman Gürün’ün CHP adayı için seçim çalışmasına katılmayı etik bulup, İYİ Parti adayı için katılmayı ise etik bulmaması kafalarda soru işareti yarattı.

Gürün programda hangi partinin adayısınız sorusuna “Ben ittifak adayıyım” dedi ve bu yüzden İYİ Partililerin bir başka adaya oy vermesinin kesinlikle etik olmayacağını söyledi. Yine programda CHP’nin Bodrum Adayı Ahmet Aras ile parti etiği açısından seçim çalışmasına katıldığını belirterek, “Ahmet Aras seçilirse ne olur, diğerleri seçilirse ne olur onu anlatıyorum” dedi.

Programda pek çok kez Muğla’daki İYİ Parti seçmeninin parti etiği açısından kendisine oy vermesi gerektiğini, başka bir adaya oy vermesinin ise asla etik olmayacağını söyledi.

Tüm bunları söyleyen Osman Gürün’ün programın ilerleyen dakikalarında söyledikleri ise şaşkınlık yarattı.

İttifak ortağı olan ve kendisi için Bodrum’da oy isteyen İYİ Parti’nin Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun’un, Miting düzenlemesi halinde katılır mısınız yönünde sorulan soruda Osman Gürün, “Ben İYİ Parti’nin adayı değilim. CHP’nin ortak adayıyım” dedi ve Tosun’un mitingine katılmasının etik olmayacağını söyledi.

BEHÇET SAATCI SÖYLEMİŞTİ

Osman Gürün’ün bu sözleri akıllara Bağımsız adaya olan Behçet Saatcı’yı getirdi. İYİ Parti’nin Fethiye Belediye Başkanı olan Behçet Saatcı, Muğla’daki ittifakı eleştirerek partisinden istifa edip Bağımsız olarak Büyükşehir’e aday olmuştu. Saatcı yaptığı açıklamada, “Muğla'daki ittifak, mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı'nı tekrar başkan yapma ittifakıdır. Düşünebiliyor musunuz? Sayın Osman Gürün Fethiye'ye gelecek, İYİ Parti'nin adayı sağında, CHP adayı solunda sokağa çıkılacak, Sayın Gürün'e oy istenecek. Sayın Gürün Fethiye'den gidecek, biz birbirimize dalacağız, seçim çalışması yapacağız” demişti.