CHP ile İYİ Parti arasındaki devam eden iş birliği görüşmelerinde Ankara, Antalya ve Balıkesirbüyükşehir belediyelerinde yaşanan düğümün aşılmasına yönelik iki parti tarafından alternatif önerilerin gündeme getirildiği belirtiliyor. Bu kapsamda Mansur Yavaş'a İYİ Parti'den Ankara adayı olma teklifinin kabul görmediği belirtilirken, tıkanıklığın aşılmaması durumunda iş birliği görüşmelerinin sonlanabileceği ifade ediliyor.

CHP ile İYİ Parti arasında yaklaşık bir aydır devam eden iş birliği yapılmasına yönelik görüşmelerde kritik aşamaya gelindi. Edinilen bilgiye göre, iki parti arasındaki görüşme trafiğinin özellikle geçen haftadan bu yana arttığı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın hemen hemen her gün bir araya geldiği vurgulanıyor.

İŞ BİRLİĞİ PM'YE GELECEK

İki parti arasında sürekli bir iletişimin olduğu, bu kapsamda görüşmelerde gündeme gelen öneri ve tekliflerin hızlı bir şekilde değerlendirildiği belirtiliyor. İki partinin iş birliği konusunda uzlaşıya varması durumunda konunun PM'ye getirilmesi de bekleniyor. Görüşmelerinin devam etmesi nedeniyle CHP'de bu hafta sonu yapılması beklenen Parti Meclisi (PM) toplantısı da 24 Aralık'a ertelendi.

BÜYÜKŞEHİRLERLE SINIRLI

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, CHP ile İYİ Parti arasındaki görüşmelerin kapsamının şimdilik yalnızca büyükşehirlerle sınırlı olduğu ifade ediliyor. İki partinin iş birliği yapması hedeflenen büyükşehir sayısının ise yaklaşık 10 olduğu, karşılıklı iyi niyet adımlarının atılması durumunda bu sayının daha da artabileceği dile getiriliyor. CHP kaynakları gelinen aşamada herhangi bir il belediyesi üzerine görüşme yapılmadığını ifade ediyor. CHP'nin yönetiminde olduğu 6 büyükşehir belediyesine yönelik herhangi bir iş birliği görüşmesinin de masada olmadığı belirtiliyor.

ANKARA, ANTALYA VE BALIKESİR

CHP ile İYİ Parti arasında yaklaşık bir aydır yürütülen görüşmelerde bir ilerleme sağlanmasına karşın özellikle üç büyükşehir belediyesinde yaşanan tıkanıklık giderilemedi. Bu kapsamda görüşmelerin Ankara, Antalya ve Balıkesir'de düğümlendiği, tarafların söz konusu üç büyükşehir belediyesi için sürekli olarak alternatif yöntemleri masaya getirdiği belirtiliyor.

YAVAŞ, İYİ PARTİ'Yİ KABUL ETMEDİ

Mansur Yavaş'ın İYİ Parti adayı olarak Ankara'dan aday gösterilmesinin gündeme geldiği, ancak Yavaş'ın bunu reddederek CHP'den aday olmayı talep ettiği belirtildi. Yavaş'ın önceki gece CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede kendisinin CHP'den aday olması durumunda yaklaşık 5 puan daha fazla oy aldığına ilişkin bir anketi gösterdiği ifade edildi. Buna karşın Yavaş'ın CHP'den aday gösterilmesi yönündeki teklifin kabul görmediği kaydedildi.

ÖNE ÇIKAN ADAYA DESTEK

Görüşmelerde iş birliği zemininin oluşması için aranan temel hedefin Türkiye'nin içinde bulunduğu buhranın aşılması olduğu dile getiriliyor. Bu kapsamda iki partinin bir araya gelerek iş birliği yapılması hedeflenen büyükşehir belediyelerinde gösterilecek adayın kamuoyunda öne çıkan partinin adayı olması gerektiği görüşü öne çıkıyor.

İŞ BİRLİĞİ ARAYIŞI BİTEBİLİR

CHP kaynakları, gelinen aşamada iki partinin görüşmesinde yaşanan düğümün çözülmemesi durumunda iş birliği arayışının bitebileceği değerlendirmesi de yapıyor. İki parti arasındaki düğümün çözülmesi durumunda iş birliğinin kamuoyuna duyurulmasının hemen olabileceği ifade ediliyor. CHP kaynakları kesin bir takvim vermese de görüşmelerin bu hafta içerisinde bitmesinin beklendiği dile getiriliyor.

CHP ÖRGÜTLERİ RAHATSIZ

Edinilen bilgiye göre yaklaşık bir aydır devam eden görüşmelere yönelik sızdırılan bilgilerin CHP örgütlerinde rahatsızlık yarattığı belirtiliyor. Görüşmelerden henüz bir sonuç çıkmadan pek çok il ve büyükşehirin isminin gündeme gelmesinin ilgili il örgütünde rahatsızlık yarattığı ifade ediliyor.

KUŞOĞLU İDDİALARI YALANLANDI

Ayrıca Bülent Kuşoğlu'nun da İYİ Parti'den Ankara adayı olacağı iddiasının da asla söz konusu olmadığı belirtildi. CHP kaynakları, "Partimizin bir genel başkan yardımcısının başka bir partiden aday olması söz konusu değil" değerlendirmesini yaptı. Yavaş'ın teklifinin kabul görmemesi nedeniyle Ankara düğümünün sürdüğü ifade edildi.

Editör: TE Bilişim