2019 seçimleri sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Mezarlılar Daire Başkanı olarak atanan ve halen bu görevini sürdüren Dr. Ayhan Koç, 2018 - 19 seçimlerinin en tartışmalı isimlerinden birisi oldu. 

Sultanbeyli’de BBP ve SP’deki belediye başkan adaylık çabaları iddialarının ardından AKP'den aday adayı olan Koç, mevcut belediye başkanı Hüseyin Keskin’in tekrar aday olacağı bilgisi alındıktan sonra da CHP'den aday olmuş, bu da parti içinde tartışmalara yol açmıştı. 

CHP içinde büyük bir kesim tarafından hala kabul görmeyen ve Ayhan Koç'un adı İBB Mezarlıklar Daire Başkanlığına atanmasının ardından bu kez de hemşerilerine ve ilçe başkanlarına verdiği ihalelerle anılmaya başladı. 

"BU ADAM KURUMUN İÇİNE EDEREK BAŞKANIMIZA ZARAR VERİYOR"

Ataşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Kudret Aslan da parti içindeki tartışmalara sosyal medya hesabından paylaştığı sitem dolu söylemleriyle katıldı. Aslan, sosyal medyaa hesabının story bölümünden yaptığı paylaşımda, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde en iyi çalışan kurum cenaze işleriydi. Şimdi öyle bir adam geldi başına daire başkanı olarak, kurumun içine etti. Tıkır tıkır işleyen kurum yürümez hale geldi. Bu da belediye başkanımıza büyük zarar veriyor. Yetkilileri uyarmamıza rağmen hala hiç bir önlem alınmıyor. Bizler kendimizle ilgili bir şey istemiyoruz. Vatandaş, halk talep ediyor, köprü olmaya çalışıyoruz. Köprü olurken de çekmediğimiz sıkıntı, dil dökmediğimiz kişi kalmıyor. Hep bir bahane bahane, yazık" ifadelerine yer verdi.

Editör: Yadigar Hanım