Değişim istemiyle çalkalanan CHP'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında gizli yapıldığı belirtilen zoom toplantısı gündeme gelmişti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "etik olarak rahatsız edici" şeklinde yorumladığı toplantı sonrası ikili ilk kez yüz yüze gelecek.

CHP’de hafta sonu iki toplantı peş peşe yapılacak. CHP lideri Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu arasında “yüzleşme” niteliği taşıyacak toplantıya, zoom toplantısına katılan CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın’ın da davet edildiği, Özel ve Günaydın’ın da toplantıya katılacağı öğrenildi.

DEĞİŞİM İSTEYEN İMAMOĞLU SUNUM YAPACAK

Cumhuriyet'in haberine göre, genel merkezde bugün saat 13.00’te başlayacak toplantıda Ekrem İmamoğlu da hazır bulunacak. Toplantıda Kılıçdaroğlu’nun, başkanlara “ittifak ilişkilerine dikkat edilmesi” konusunda uyarılarda bulunacağı belirtiliyor.

Parti kulislerinde toplantıya ilişkin, İmamoğlu’nun 29 Mayıs’ta başlattığı “değişim” çağrısını sürdüreceği ve “herhangi bir duraklama ve geri adım atma durumunun olmayacağı” ve İmamoğlu’nun, seçimlerinin ardından gelinen noktaya ilişkin bir sunum yapacağı konuşuluyor. 

Toplantıya "değişim" için yürüyüş başlatan ve tedbirli olarak ihraç edilmek üzere disipline sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın katılmaması gerekiyor. Özcan'ın toplantıya katılmak istemesi halinde gerginlik yaşanabileceği belirtiliyor.

PM'DE ZOOM TOPLANTISI KONUŞULACAK MI?

CHP’de hafta sonunda yapılacak ikinci toplantıd da Parti Meclisi toplantısı. Yarın yapılacak ve çok sert geçmesi beklenen PM’de zoom toplantısına katılan Muharrem Erkek, Bülent Tezcan, Onursal Adıgüzel ve Tekin Bingöl gibi isimlerin gündeme gelip gelmeyeceği merak ediliyor. 

Editör: Yadigar Hanım