CHP, yaklaşmakta olan yerel seçimler için önemli bölgelerdeki adaylarını dün gece gerçekleştirilen Parti Meclisi toplantısında kararlaştırdı. Toplantı sonrasında bugün CHP’de üç kişi partiden ayrıldı. Partinin eski genel sekreteri Gürsel Tekin ile Çukurova ve Seyhan belediye başkanları Soner Çetin ve Akif Kemal Akay istifa ettiğini açıkladı. Yerel seçim yakın. Partiler büyük ölçüde adaylarını seçti. Cumhuriyet Halk Partisi de dün gece yapılan Parti Meclisi toplantısında, bazı kritik il ve ilçeler için adaylarını belirledi.

Özgür Özel yerel seçim sonuçları hakkında konuştu Özgür Özel yerel seçim sonuçları hakkında konuştu

GÜRSEL TEKİN: CHP PARTİ İLKELERİNDEN SAPTI

İlk istifa haberi partinin eski İstanbul Milletvekili ve genel sekreteri Gürsel Tekin’den geldi. Tekin, CHP’nin kuruluş ilkelerine sadık kalmadığı için istifa ettiğini duyurdu. Kararını sosyal medya hesabından paylaşan Tekin, “Hayatımı verdiğim, ilkelerini yüreğime kazıdığım Cumhuriyet Halk Partisi’nden inandığım, yaşamak için çabaladığım ilkeler bunu gerektirdiği ve mevcut durumda çalışma imkanım olmadığı için büyük bir üzüntüyle istifa ediyorum.” dedi. Tekin şöyle devam etti: “Objektiflik, liyakat ve ehliyetin olmadığı, parti içinde hemşericilik, grupçuluk, ekipçilik ilişkilerinin hakim olduğu, partiye emek veren, partinin iktidar olması için uğraşan insanların göz ardı edildiği, Türkiye’de iktidar mücadelesi yerine parti içi iktidar mücadelesinin öncelikli olduğu, parti hukukunun ve partimizin emekçilerinin haklarının hiçe sayıldığı, Genel Merkezin kendi belirlediği kural ve talimatlara bile uymadığı, parti hukukuna ve açıklamalarına güvenerek emek harcayan insanların emeklerinin el konulduğu, ideoloji, ilke veya düşünce ile oluşan yoldaşlık ruhu yerine ahbap-çavuş, eş, dost, akraba ilişkilerinin her seviyede etkili olduğu bir yapıya dönüşmüştür”

SEYHAN BELEDİYE BAŞKANI AKİF KEMAL AKAY DA İSTİFA ETTİ

Tekin’den sonra ikinci istifa haberi Adana’dan geldi. 31 Mart yerel seçiminde aday gösterilmeyen Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, CHP’den ayrıldığını bildirdi. Akay açıklamasında, “Emeği önemseyen, her alanda üretken olan, ürettiklerini ve diğer kaynakları en etkili şekilde kullanan, yardıma muhtaçlara paylaşımda bulunurken hiçbir şekilde kimlik ayrımı yapmayan, başarısı herkes tarafından takdir edilen bir başkana katlanamayan, tek hedefleri kamusal kaynakları talan etmek olan yöneticilerin ahlak dışı yollarla ele geçirdiği, 55 yıl her alanda onurla ve gururla görev yaptığım Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ediyorum.” ifadelerini kullandı.

ÜÇÜNCÜ İSTİFA HABERİ ÇUKUROVA’DAN GELDİ

Bu iki istifanın ardından Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de partisi CHP’den ayrıldığını duyurdu. 31 Mart seçimi için aday gösterilmeyen Çetin, “Yerelde ve genelde iktidarı hedeflemesi gereken Cumhuriyet Halk Partisi mevcut yönetiminin sadece kendi parti içi iktidarlarını korumak için stratejiler geliştirmeye çalıştığını endişeyle görmekteyiz. Bunu son aday belirleme yöntemlerinde de açıkça gördük.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: NTV