2023 yılında uygulanacak asgari ücret yüzde 54,7 zamla 8 bin 506,8 TL olarak açıkladı. Açıklanan asgari ücrete ilk tepki CHP kanadından geldi. CHP'li yetkililer, sosyal medya hesaplarından arka arkaya sert tepki gösterdikleri açıklamalar yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, asgari ücretin açıklanmasının ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İbretlik 'masada emekçi olmadan' asgari ücret belirleme fotoğrafı. Milletin sırtında küfe olup sarayın beslemeleriyle o küfeye doluşanlar, 'küfe' edebiyatını bıraksın. Sebebi oldukları enflasyon tsunamisiyle belini kırdıkları emekçinin, sabit gelirlinin haline baksın" dedi.


 

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun mesajında, "Enflasyon altında inleyen milyonların talepleri yok sayıldı, asgari ücreti “tek kişi” belirledi. Sizin sırtınızdaki küfede hakkını yediğiniz milletin ahı var. 8.500 lirayla mutfaktaki yangın sönmeyecek. Biz geliyoruz ve emekçinin cebinden çalınan her kuruşu iade edeceğiz" ifadelerini kullandı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır Twitter'dan, "Milyonlarca insanı açlığa terk eden, işçiyle, emekçiyle dalga geçer gibi bir asgari ücret. Bu karara imza atanlar, gelin 8.500 TL ile 1 ay geçinin! Emeği geçenlere yazıklar olsun" diyerek tepki gösterdi.

Erdoğan daha önce asgari ücrete yönelik yaptığı bir açıklamada, "Sırtında küfe müfe olmayanlar atıyorlar. Bu ayla birlikte enflasyonun hızla aşağıya düşüşüne şahitlik edeceğiz" demişti.

Editör: Yadigar Hanım