Tuzla Piyade Okulu'nda 10 Kasım'da yaşanan ve bir grup teğmenin yakalarına Atatürk fotoğrafı takmayı reddetmesiyle ortaya çıkan skandal, siyasi gündemi de meşgul etmeye devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, bugün yaptığı açıklamada, Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) konuyla ilgili yaptığı açıklamayı eleştirdi. Bağcıoğlu, MSB'nin olayı örtbas etmeye çalıştığını ve kamuoyunu yanılttığını iddia etti.

Demokrat Parti’den “parlamento” açıklaması Demokrat Parti’den “parlamento” açıklaması

Bağcıoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, MSB'nin açıklamasını alıntılayarak, şöyle yazdı:

"Atatürk’e yapılan saygısızlığa tepki göstermek her Türk vatandaşının görevidir. Beğenmediğiniz her eleştiriyi genel bir yaklaşımla 'TSK’na zarar vermek' olarak nitelendiremezsiniz. TSK bizim gözbebeğimiz, sizin tahayyül ettiğinizden çok daha fazla şekilde koruyup kollarız merak etmeyin. Umarız YDK soruşturması ve adli süreç sonuçları, bu cevabınız kadar süratle ve kamuoyunu tatmin edecek şekilde yayınlanır."

Bağcıoğlu, MSB'nin açıklamasında, olayla ilgili henüz tesis edilmiş nihai bir disiplin işlemi bulunmadığını, Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) süreci ve adli soruşturmanın tamamlanmasını beklemek gerektiğini belirttiğini hatırlattı. Bağcıoğlu, bu açıklamanın, olayın ciddiyetini yansıtmadığını ve sorumluların hesap vermesini engellemeye yönelik olduğunu savundu.

Bağcıoğlu, "MSB, Tuzla Piyade Okulu'ndaki Atatürk skandalını geçiştirmeye çalışıyor. Olayın tarafı olan öğrencilerin ve sorumlu yöneticilerin görevden uzaklaştırıldığını söylüyor ama bunun yeterli olmadığını biliyor. Bu olay, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yapılmış bir saygısızlıktır. Bu saygısızlığı yapanlar ve bunlara göz yumanlar, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) de zarar vermektedir. Bu olayın aydınlatılması ve faillerin cezalandırılması için YDK ve adli sürecin hızlandırılması ve şeffaf bir şekilde yürütülmesi gerekmektedir." dedi.

Bağcıoğlu, CHP olarak, Atatürk'e yapılan saygısızlığın takipçisi olacaklarını ve TSK'nın içindeki her türlü cemaat yapılanmasına karşı mücadele edeceklerini vurguladı.

Kaynak: Haber merkezi