Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Özel, “19 yıldır her şeyi sen bilirsin ya o adayı da biz bileceğiz” dedi. Özgür Özel'in konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

“SİYASAL İKTİDARIN EL DEĞİŞTİRMESİ, AN MESELESİDİR, İLK SEÇİMDEDİR”

"Bir Cumhurbaşkanı adayının zaman geçtikçe zemin ve itibar kaybetmesinden bahsedeceksek, anketlere bakınca, bunun en yalın Recep Tayyip Erdoğan. Tek adam rejimine geçtiğinden beri sürekli zemin ve itibar kaybediyor. Sürekli görev onayı düşüyor.

Bizi konuşuyorlar. Hepsi bizi konuşuyorlar. Dün, Devlet Bahçeli; prompterdan okuyarak sayfalarca; CHP’ye iftira, hakaret, küfür… Cevap verdim mi? Vermedim. Neden? Çünkü, cevap verilecek düzeyde açıklamalar değil.
 

Ama olumlu tarafı şu: Eğer bir ülkede iktidar partisi ve partileri, muhalefete muhalefet ediyorlarsa o ülkede psikolojik iktidar el değiştirmiştir. Siyasal iktidarın el değiştirmesi, an meselesidir, ilk seçimdedir. Normalde, muhalefet iktidarla meşgul olur ve onları eleştirir; iktidar, işine, icraatına bakar. Gerekirse eleştirilere de cevap verir. Ama nasıl bir iktidar partisi ki ve nasıl bir küçük ortak ki işleri güçleri bizi konuşmak. Bu güzel. Bizi konuşmaları iyi. Bir de bu arada, artık tabelada bir değişiklik var. Bazen siyaset, halat yarışı gibidir. İki taraf birlikte asılır. Biz ortaya bir çizgi çekmiştik. İki taraf da şunu soruyordu, karşı tarafa? ‘Cumhurbaşkanı adayınız kim, açıklamadınız.’ Biz çektik, onlar çekti. Biz çektik onlar çekti. Onlar geldi. Bizim istediğimiz zaman adaylarını açıkladılar. Ama biz kendi istediğimiz zaman adayımızı açıklayacağız. Kendi doğru bulduğumuz zamanda açıklayacağız. Gelmeyeydin. Halatı çektik, döküldünüz paldır küldür hep beraber.

"19 YILDIR HER ŞEYİ SEN BİLİRSİN YA O ADAYI DA BİZ BİLECEĞİZ"

Şimdi kalkmışlar, ucundan tutuyor, ‘bir daha oynayalım, adayınızı açıklayın.’ E siz düştünüz. Biz size açıklattırdık, sen bize açıklattırabildin mi? O zaman psikolojik iktidar el değiştirdi. Biz, iktidar refleksi gösteren bir partiyiz. AK Parti ile MHP de muhalefet refleksi gösteren bir parti. Bu ilanihaye sürmez. Siyasette bu yok. Herkes; yerini, yurdunu, görevini bilecek. Seçimi yapacağız, yerleri değiştireceğiz. Millet İttifakı, iktidar olacak. Cumhur İttifakı da çok merak saldığı şekilde muhalefet edecek bize. İstedikleri gibi eleştirecekler. Onları kısıtlamadan, burada yaptıkları basın toplantılarını Anadolu Ajansı’nda sansürlemeden vereceğiz. Bütün basın toplantılarını onlar alacak. Bol bol eleştiri yapacaklar. Türkiye’nin en muhalif kanalı olarak A Haber’i izlemek için sabırsızlanıyoruz. En muhalif kanal olacak. Yeni Şafak ile Sabah’ın, o ilk günlerdeki yarışını; kusur bulmak için, taze taze bakanların beyanlarında açık aramak için öyle büyüteçle bakışlarını zevkle izleyeceğiz. O günler geliyor. Madem bu kadar muhalefete meraklısınız, koyun sandığı geçin muhalefete.
 

Bize diyor ki, ‘seçim isteği yok.’ Daha ne yapmam lazım. Biz seçime dünden razıyız, bugünden hazırız. 360 lazım. İki elle oy vereceğiz. Getirin önergeyi. Cumhurbaşkanı karar verirse de oluyor. AK Parti ve MHP’ye 20 milletvekili, 30 milletvekili destek verirse de oluyor. Tam kadro burada olacağız? Genel başkanımız dahil, haftaya salı gelecek erken seçim önergesine, tam kadro destek vereceğiz, hodri meydan. Erken seçim talebimiz yokmuş. 19 yıldır her şeyi sen bilirsin ya o adayı da biz bileceğiz. Biz belirlediğimiz zamanda açıklayacağız.

Editör: TE Bilişim