AKP’nin anayasa değişikliği teklifini “terör örgütünün siyasi ayağı” olmakla suçladığı HDP’yle görüşmesine yönelik tepkiler sürüyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin AKP’nin bayramlaşma ziyareti bile yapmadığı HDP ile görüşmesini “doğal” olarak yorumlaması, tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Bahçeli’nin AKP-HDP görüşmelerini “Demek ki Bahçeli sonunda demokrasiyi anlamaya başlamış. Biz bunu her zaman söylüyoruz. Terör örgütü ayrıdır, Meclis’teki parti ayrıdır. HDP’ye işleri düşünce ‘O da AK Parti gibi legal bir parti’, işlerine gelmeyince ‘HDP PKK ile aynıdır’ diyorlar. Bu siyasi tutarsızlıktır, Türkiye’nin en büyük sorunlarından biridir. Bahçeli şimdi bu tavrını seçmenine açıklayabiliyorsa açıklasın” sözleriyle eleştirdi.

Bahçeli, AKP-HDP’nin görüşmesine ilişkin sessizliğini partisinin grup toplantısında bozmuş, görüşmeyi “son derece doğal ve doğru bir adım” olarak görmüştü. CHP’yi de hedef alan Bahçeli, “Bizim gözümüzde CHP neyse HDP de odur” demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli, dün Saray’da bir araya geldi. Görüşmede, AKP’nin HDP’yi ziyaret etmesinin gündeme geldiği ve Erdoğan’ın “teklife vereceği destek için Bahçeli’ye teşekkür ettiği” belirtiliyor. 

Editör: Yadigar Hanım