CHP Bodrum İlçe Teşkilatı yerel seçim değerlendirme gündemiyle toplandı.

Ancak neredeyse tamamı İYİ Parti Bodrum adayı Mehmet Tosun'un ittifakın ortak adayı olma olasılığı üzerine değerlendirmeler konuşuldu.

CHP’li İbrahim Turan’ın, İYİ Parti seçmenlerine yönelik olarak kullandığı “Sokağın çöpçüsü bunlar” ifadesi şaşkınlık yarattı.

Bodrum CHP İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği toplantıda CHP Eski İlçe Başkanlarından İbrahim Turan'ın, İYİ Parti seçmenlerini aşağılamak amacıyla kullandığı ifadeler şaşkınlık yarattı. Turan'ın kullandığı ifadeleri salonda bulunan bazı partililerin de hararetle alkışlayarak desteklemeleri dikkat çekti. 

Bodrum CHP’nin eski ilçe başkanlarından İbrahim Turan, toplantıda söz alarak şu ifadeleri kullandı: 

“Bu yaşamış olduğumuz sıkıntıyı hiçbir zaman yaşamamıştık. Bu nereden kaynaklanıyor? Genel merkezden mi, ilden mi, ilçeden mi? Bilmiyoruz. Her taraf atanıyor. İktidar partisi belediyeleri kurdu. Harıl harıl çalışıyorlar. İzmir, Muğla daha belli değil. Muğla’nın bir kısmı belli, Marmaris, Bodrum ve Fethiye belli değil. İYİ Parti’nin tabanı yok ki. İYİ Parti kim? Sokağın çöpçüsü bunlar. Sokağın çöpçüsü. Biz yeter ki birlik ve beraberlik içinde olalım. Tamam mı?” 

Turan’ın İYİ Parti’ye yönelik kullandığı çirkin ifadeler ve ardından salondaki bazı partililerin bu ifadeleri alkışlamasına ne İlçe Başkanı Halil Karahan'ın, ne de İl Başkanı Adem Zeybekoğlu'nun müdahale etmemeleri ve bu üslup konusunda partilileri uyarmamaları ise, Muğla İl ve İlçe örgütleri ittifaka karşı mı sorusunu akıllara getirdi. 

Bir partilinin "Sokaktan aldık meclise soktuk şimdi baş belası bunlar" demesi ise gözlerden kaçmadı.