Derinleşen ekonomik kriz nedeniyle AKP iktidarına ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a tepki gösteren Faik Öztrak, "Erdoğan Hazine kesesinden dolarla avroyla garanti verdiği yandaş müteahhitlere ve beslemelere de yılın ilk yarısında bütçeden 9 milyar 570 milyon lira para ödedi. Peki Erdoğan faiz lobilerine, yandaşlarına bu kadar cömert davranırken vatandaşı için ne yaptı? Millete ne verdi?" diye sordu.

'AŞK-I MEMNU'NUN BEHLÜL'Ü GİBİ KAÇABİLECEĞİNİ SANIYORSA ÇOK YANILIYOR'

Erdoğan'ın faize ilişkin 'nass' açıklamalarını hatırlatan Öztrak "Bütçe sonuçları Erdoğan'ın faiz ve faiz lobileri konusunda zikriyle fikrinin birbirine hiç uymadığını açıkça gösteriyor. Erdoğan, millete yaşattığı bu zulmün sorumluluğundan 'Behlül kaçar' diyerek Aşk-ı Memnu'nun Behlül'ü gibi kaçabileceğini sanıyorsa çok yanılıyor. Milletimiz kendisine yaşatılan kışı geçirir ama yediği ayazı da asla unutmaz. Sandık önüne geldiğinde de gereğini yapar" diye konuştu.

Bugün doğan her bebeğin 25 bin 461 liralık faiz yüküyle dünyaya geldiğini belirten Öztrak, YKS sonuçlarını aktararak eğitimdeki kalite düşüklüğüne tepki gösterdi. 20 yıl boyunca her gelen Milli Eğitim Bakanı'yla eğitim sisteminin de değiştiğini vurgulayan Öztrak, insan sermayesinin kaybedildiğinde yerine konulamayacağını ifade etti.
 

Editör: Habererk Com