CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, yabancı uyrukluların para karşılığı Türk vatandaşlığı aldığı yönündeki tartışmaları TBMM gündemine taşıdı.

Milletvekili Taşcıer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesin, çeşitli bakanlıkların 18 Eylül 2018 tarihinden bu yana kaç kişiye Türk vatandaşlığı verdiğini sordu.

Süleyman Soylu, Taşcıer’in 4 Şubat 2022 tarihli sorusuna, 6 ay sonra tek cümle ile cevap verdi. Soylu, 22 Temmuz 2022 tarihli yanıtında, “Türk vatandaşlığının kazanılmasına ilişkin iş ve işlemler, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğe göre yapılmaktadır” ifadesine yer verdi.

Taşcıer, istediği cevabı alamadığı önergesini ve yanıtını sosyal medya hesabından da paylaştı. Taşcıer, “Recep Tayyip Erdoğan iktidarının parayla Türk vatandaşlığı satması bu milleti rahatsız ediyor. Milletin vekili olarak İçişleri Bakanlığı'na bugüne dek kaç kişinin parayla vatandaşlık aldığını sordum. Önergemi ve 6 ay sonra gelen cevabı (!) halkımızın takdirine bırakıyorum” diyerek tepki gösterdi.

Editör: Yadigar Hanım