CHP'li olan Turgutlu Belediyesi'nde yapılan son toplantıda taşerona ait işçilerin çalışma şartları gözden geçilerek bunlara yeni düzenlemeler getirildi. Buna göre en düşük işçi maaşının aylık 2 bin 580 lira olmasına karar verildi.

Manisa'nın Turgutlu Belediyesi'nde hizmet veren taşeron işçilerin aylık maaşları yeniden düzenlendi. Yapılan son toplantıda taşeron işçilerin aylık maaşlarına zam yapıldı. Bununla beraber ayrıca işçilerin çalışma şartlarına yeni düzenlemeler geldi.

Taşeron İşçilere Büyük Zam

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda alınan kararlar gündeme damgasını vurdu. Bu toplantıda 9 gündem ile beraber ek bir madde üzerinde görüşmeler gerçekleştirildi. Akın, kadrolu olarak görev alan işçiler dahilinde taşeron işçilerin de maaşlarında düzenlemeye gidildiğini söyledi. Ekstra yapılan anlaşmalar çerçevesinde taşeron işçilerin maaşının aylık 2 bin 580 lira olarak belirlenmesine karar verildi.

Eşi ve çocuğuna şiddet uygulayan personelin işine de son verileceğini duyuran Akın, hac ibadetini yerine getirmek isteyenler içinde ücretli izin vereceklerini ve milli bayramlarda da ikramiye dağıtacaklarını ifade etti. Kimseye haksızlık yapılmayacağını sözlerine ekleyen Akın, her zaman emekten yana olduklarını bunun belediyenin gücü ile doğru orantılı olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim