Polemikhaber’e konuşan ve CHP’nin mevcut yönetimini sert bir dille eleştiren Tekin, “Mustafa Sarıgül için 2013 yılında bizzat Kılıçdaroğlu’nu uyardım. Ancak dinlenilmedi. Parti için tartışmalar CHP iktidarının önünde en büyük engel” tespitinde bulundu. CHP’li belediyelerin performansını da değerlendiren Gürsel Tekin, “Gidişat bana 1989 sürecini anımsatıyor. Uykularım kaçıyor…” yorumunda bulundu. İşte Tekin’in CHP’de çok tartışılacak sözleri….

‘TÜRKİYE'DE SİYASET KISIR BİR TARTIŞMA İÇERİSİNDE...LİDERLER ELEŞTİRİLEMEZ HALE GELDİ’

 Türkiye’de sadece CHP’de değil tüm partilerde ‘parti içi demokrasinin’ hasar aldığını belirten Gürsel Tekin “Mevcut siyasi partiler yasasında liderler 'eleştirilemez’ konumda. Siyasi partiler yasası Kenan Evren'in hediye ettiği bir yasadır. Gelin kaldıralım… Ancak kimse oralı değil” diye konuştu.

 “SARIGÜL İÇİN 7 YIL ÖNCE KILIÇDAROĞLU'NU UYARDIM”

CHP’deki tartışmalara ve Mustafa Sarıgül ile Muharrem İnce’nin kuracağı partilere de değinen Tekin, polemikhaber’e şunları söyledi:

“Eğer bir sorun varsa 'bizim bu sıkıntılarda bir sorumluluğumuz yok' deme hakkımız yok. Parti yönetmenin hele hele CHP'yi yönetmenin temel kuralı 'sorunları gidermektir' Sorunları büyütmek değildir. Sıkıntılar olabilir. Kusurlu davranılmış olabilir... Mesela ben sayın Mustafa Sarıgül'ün 2013 yılındaki katılımına itiraz eden tek kişiydim. Gerekçelerim vardı... Doğruydu, yanlıştı… 2013'teki gerekçelerimin tamamı şu anda doğru çıktı. O günkü yöneticilerin tamamı Sayın Sarıgül'ün kapısında davul zurna ile miting yaptılar. CHP'nin genel merkezinin kapısında Ankara İl Başkanlığından gelen arkadaşlara TDH (Türkiye  Değişim Hareketi) yelekleri giydirerek, sanki TDH'liler katılmış gibi bir operasyon yaptılar. Bütün bunlara itiraz eden bendim o gün…” 

“LİDERİNİZİ ELEŞTİREMİYORSANIZ ADAM DEĞİLSİNİZ”

“Yanlışa itiraz edeceğiz kardeşim kimse kusura bakmasın… Eğer rahmetlik babama itiraz edebilmişsem kusura bakmayın kardeşim liderlerinize yöneticilerinize itiraz edemiyorsanız adam değilsiniz. Eleştirileri yapmaz kulaklarınızı kapatırsanız kendinizi de partinizi de çürütürsünüz”

“SARIGÜL VE İNCE CHP’Yİ ETKİLEMEZ”

“Ne yazık ki Sayın Genel Başkanımın kadroları her iki süreci de iyi organize edemedikleri için iki parti de hayatımıza girecek gibi görünüyor. Ama CHP'yi etkiler mi... Bana göre etkilemez…”

 “PARTİ İÇİ İTİRAZLARI BİR TEK BEN YAPTIM”

 “Ben sayın Genel Başkanıma özel olarak söylediklerimi burada söyleyecek değilim. Yani o konuda çok net olarak düşüncelerimi ifade eden bir insanım. Bir gün inşallah sayın genel Başkan kamuoyuna açıklar”

“BİRÇOK KİŞİ GÖRDÜ AMA SUSUYOR”

“Benim itiraz ettiğim noktaları bir çok arkadaşım da gördü görüyor, Görmemeleri mümkün değil. Ama bir türlü ifade edemiyorlar. Bunun vebali var. Bir şey yanlışsa kötüyse iyi gitmiyorsa buna itiraz edeceksiniz…”

İKTİDARA YAKIN MEDYANIN İNCE VE SARIGÜL TUTUMU

Mustafa Sarıgül ve Muharrem İnce’nin CHP içerisinde eleştirilmesine ve iktidara yakın medyanın iki isim hakkındaki tutumunu da polemikhaber’e değerlendiren Gürsel Tekin “Bu biraz şeye benziyor. Türkiye'de iktidarlar ne zaman sıkışsa ‘dış güçler’ derler. Evinizde, yuvanızda sorununuz var. Kendi iç sorununuzu çözemiyorsunuz. Komşular bizi karıştırdı diyorsunuz. O zaman kusura bakmayın kardeşim. Kendi iç meselelerinizi kendiniz çözeceksiniz. Gerekçe aramak çok kolaydır. Öbür tarafın sizin meselelerinizi büyütmesi, Son derece doğal. Zaten işi bu… Önemli olan öbür tarafın sizi enfekte edemeyecek duruma getirmek. Siyaset bu... Burada kusuru kendinizde arayacaksınız... Aile sorununuzu iç sorununuzu kendiniz çözeceksiniz işi bu noktaya getirmeyeceksiniz…” diye konuştu.

CHP SEÇİME HAZIR MI? CHP'NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI KİM?

Gürsel Tekin “CHP olası bir seçime hazır mı ? CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı kim?” şeklindeki soruya ise şu şekilde yanıt verdi;

“CHP'ye 'seçime hazır mı' sorulması CHP için vahim bir durumdur. Şuna emin olun CHP'nin hazırlamış olduğu projeler en az 50 yıllık bir öngörü üzerine yapılmıştır. Ama ne yapmışsınız satamamış, pazarlama mışsınız. kimse bilmiyor… Sayın Genel Başkanı'nın kurultayda söylediği 13 madde o kadar kıymetli ki... Ama iç siyaset enfekte etti kimse 13 maddeden haberdar olamadı. Böyle bir parti yönetimi olmaz... Kusuruma bakmasınlar. Ben bunlara itiraz ediyorum. CHP Genel Merkez yöneticileri kusuru kendilerinde il ve ilçe teşkilatlarında aramaları lazım. CHP seçime hazırdır…” 

 “CHP’NİN ADAYI BELLİDİR”

"Millet ittifakının lokomotifi CHP'dir. CHP sorumlu davranmak zorundadır. Yani sistemin bize dayatmış olduğu yüzde 50,1 ne yazık ki bunu gerektiriyor. Sayın genel başkanın buradaki çabası takdire şayan. Hiç o konuda bir eleştirim yok. Ama CHP'nin adayı olmaz olur mu. elbette CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı var. Ama adayınızı bugünden ilan etmeye kalkarsanız Millet İttifakı dışında dahil olabilecek birçok siyasi partinin de önünü kesersiniz. Yoksa CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı hazır. Buna emin olun.”

“CHP’LİLERİN ÜZERİNDE UZLAŞTIĞI BİR İSİM”

“Ama bu sadece bizim kendi partimiz içinde, partimizin mutfağında hepimizin kabul ettiği bir isim. Ama aynı adayın Millet İttifakı için bugünden kabul görüp görmeyeceğini bugünden karar verirsek tam da Cumhur İttifakı'nın isteyeceği tuzağa düşeriz. Kimse merak etmesin CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı hazır…”

“CHP'DEKİ MEVCUT DURUM UYKULARIMI KAÇIRIYOR” 

CHP'li Gürsel Tekin, "CHP'li belediyelerin performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi;

“1989'da SHP bütün büyükşehirleri ve illeri almıştı. CHP yıllardır bunun mücadelesini veriyor. Biz o dönem bazı şeyleri iyi analiz edemedik. Eğer edebilseydik yerel yönetimler bizi iktidara taşıyacaktı. Ne yazık ki parti içi sorunlar bizim o dönemimizi çürüttü. Halbuki çok başarılı belediye başkanlarımız vardı. Şu anda belediye başkanlarımızın olağanüstü çabaları var. Ama kısmen bana 1989'u hatırlatıyor, o benim maalesef uykularımı kaçırıyor.”

Editör: TE Bilişim