Son yılların masa büyüklüğü açısından en büyük, masasındaki en katılımı yüksek, masa toplantısını ve toplantı sonuçlarını izledik.

Protokol ve sterilize olma bakımından biraz eksikleri olsa da toplantı sonunda bir dolu bir boş koltuğun bırakılması son GS- BJK maçından sonra Fatih Terim’in açıklamalarının dinlenmiş olduğu görüldü.

Sürekli olduğu gibi bir günü kurtarma ve spekülatif alakasız dikkat çekme çabası toplantı sonrası basın açıklamasında görüldü.

Konuşmaya madde dolgusu olsun diye tedbir adı altında ilavelerin yapıldığı görüldü.

Bir konut alımında kullanılan kredinin satın alınacak konutun değerinin yüzde 80’i değil de yüzde 90’ı olması alıcının peşinat olarak yüzde 20 değil de yüzde 10 vermesinin, atanamayan 20 bin öğretmenin bu gün atanmasının yapılmasının dünyayı sarsan “corona virüsü“ ile ne alakası olduğunu tüm Türkiye merak ediyordur herhalde.

Tabii açıklanan ve devlet tarafından karşılanması planlanan iyileştirmelerin olduğu da görüldü fakat devenin kulağı kadar.

22 ülkeyle giriş çıkışın yasaklandığı bir ortamda otellerden yüzde 2’lik vergiyi kaldırmanın, insanlara evden çıkmamaları telkin edilirken, uçak bilet fiyatlarındaki KDV’nin indirilmesinin ülkemiz sathında maddi bir karşılığı var mıdır pek anlaşılamadı.

Bu salgına;

ABD, 700 milyar dolar

İMF, 1 trilyon dolar

Almanya, 350 milyar Euro

İtalya, 200 milyar Euro, Paketleriyle karşı çıkıyor.

Biz ise 15 milyar dolar ile salgını ve etkilerini karşılamaya çalışacağız.

Hâlbuki Yargıtay kararlarında salgın hastalık “mücbir sebep” olarak sayılır.

Yani salgın hastalık harp, deprem, sel felaketi ile hukuk karşısında aynı kabul edilmiştir.

Milletimizin başına felaket geldi.

Bu durumda milletimizin varlığını üretimini sömüren son yıllarda yandaşlara verilen (şehir hastanesi, yol ve köprü geçişleri) hasta ve araç garantileri kaldırılabilir, yandaşların cebine giden ve gidecek paralar (300 milyar dolar olduğu iddia ediliyor) virüs salgını ile mücadeleye harcanabilir.

Bu günkü uzun toplantı kesinlikle beklentilere karşılık verememiş çare net olarak düşünülmemiş halk başının çaresine bakması için yalnız bırakılmıştır.

Biraz geç kalınmakla beraber merkeze halk sağlığı alınabilir, halktan çalınan paralar ve varlıklar çalanların elinden alınıp halkın sağlığı için harcanabilir.

Bu gün değilse, hangi gün.