Dün akşam saatlerinde Marmaris'in Adalar mevkiinde başlayan yangın rüzgarın şiddeti ve iddialara göre yetersiz müdehale sebebiyle geniş bir alana yayıldı ve halen devam ediyor. 

İddialara göre gece görüşlü müdehale araçlarının eksikliği sebebiyle gece müdehale edilemeyen yangına sabahın ilk ışıkları ile müdehale yeniden başladı. 
Yangını söndürmek için sadece orman ve itfaiye değil, tüm kurumlar da seferberlik durumuna geçti. Havadan ve karadan devam eden yangın söndürme çalışmalarına, emniyet müdürlükleri bünyesinde görev yapan TOMA’lar da katıldı.

İlgili makamların açıklamasına göre; 20 helikopter, 14 uçak ve yaklaşık bin 500 personel ile söndürme çalışmaları devam etti. 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşanan orman yangınlarını söndürme çalışmalarına ait görüntüleri sosyal medya hesabından “Marmaris’te yangın söndürme çalışmaları aralıksız devam ediyor” notuyla paylaştı.

Yangın Karacasögüt ve Değirmenyanı Mahallesi istikametinde seyrederken, yol üzerindeki evlerde tahliyeler yapıldı.

MUĞLA BELEDİYESİ: AYNI ACILARI TEKRAR YAŞIYORUZ

Muğla Büyükşehir Belediyesi, yangındaki son duruma dair Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu.
Paylaşımda, "Türkiye’nin göz bebeği Muğla’mızdan sizlerle güzel bir fotoğraf paylaşmak isterdik. Ama maalesef aynı acıları tekrar yaşıyoruz" denildi.

MARMARİS BELEDİYESİ: TOPYEKÜN MÜCADELE SÜRÜYOR

Bölgedeki yangının devam ettiğini belirten Marmaris Belediyesi'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Belediyemiz, İtfaiye, Orman İşletme, Jandarma, Emniyet ve çeşitli illerden gelen destek ekipler sahada topyekün mücadeleyi sürdürüyor" denildi.

Editör: TE Bilişim