“Mavi Vatan Türkiye'nin Geleceğidir” adlı konferansa katılan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı eski Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı, program öncesi Sözcü’ye konuştu.

Yaycı, “Türkiye’nin menfaati ve keskin cepheleşmelerin ülkemize fayda getirmeyeceğini düşünüyorum. Çünkü Avrasyacı olmak da NATO'cu olmak da mandacı zihniyet demektir” dedi.

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Türkiye'de, Avrasyacılar ile NATO'cular arasında yaşanan tartışmalara değinen Yaycı, bu tür ayrımların, Türkiye’yi menfaatlerinden uzaklaştırdığını söyledi:

BENİM PERGELİMİN MERKEZİ ANKARA’DA

– Ben başından beri şunu söylüyorum; ben ne NATO'cuyum ne de Avrasyacıyım ben Türkiyeciyim, Atatürk gibi Türk milliyetçisiyim. Benim pergelimin merkezi Ankara'dır. Ben Ankara'dan olaylara bakmaya çalışıyorum. Türkiye'nin menfaati ve keskin cepheleşmelerin Türkiye'ye kesinlikle fayda getirmeyeceğini düşünüyorum. Çünkü Avrasyacı yada NATO'cu olmak demek mandacı zihniyet demek.

– Hâlbuki eğer Türkiyeci olursanız eğer menfaatiniz bugün Avrasya ile bir konuda menfaatimiz varsa onunla da ilişki kurarım Atlantik ile menfaatim varsa onunla da ilişki kurarım. Ama Türkiye'deki bu yapılanma hakikaten trajikomik bir yapılanma. Bir yapıda yer alırsan öteki tarafa tamamen sırtını dönüyorsun öteki tarafta yer alırsan diğer tarafa tamamen sırtını dönüyorsun.

Editör: TE Bilişim