Çin’in en büyük otomotiv şirketleri arasında yer alan Dongfeng’in Voyah markalı otomobilleri genellikle elektrikli otomobil üretiyor. 35 yıldır otomotiv sektöründe bulunan Voyah’ın Türkiye distribütörlüğünü Marcar Otomotiv A.Ş. üstlendi. Türkiye iç pazarına giriş yapmış bulunmakta Çinli Voyah otomotivler. Türkiye’ye ilk olarak 5 metre uzunluğundaki elektrikli SUV modeli Free ile giriş yaptı Voyah.

Voyah Free Özellikleri;

-20 inçlik jantları bulunuyor.

-Voyah Free'de 3 gösterge ekranını kapsayan kokpit tasarımı, kapı kilitleri açılıp sürüşe geçildiğinde yerinden yükselirken, isteğe bağlı olarak sürüş esnasında minimalist bir konuma da getirilebiliyor.

-5 kişilik iç mekânda kademesiz ambiyans aydınlatma renkleri, parfüm desteği, ileri seviyede filtrelenen klima, masaj fonksiyonlu koltuklar ve daha birçok donanımla araç dikkat çekiyor.

-2 elektrikli motoruyla 360 kW (488 HP) sistem gücü ve 720 Nm maksimum tork üreten, akıllı 4 çeker sisteminin de katkısıyla 0-100 km/s hızlanmasını 4.4 saniyede tamamlayabilen Voyah Free, WLTP normlarına göre 500 km’ye kadar elektrikli menzil sunuyor.

Marcar Otomotiv A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Çırak; “Çinli markaların dünya çapında yükselişi devam ediyor. Premium elektrikli otomobil üreticisi Voyah markasını Marcar Otomotiv olarak temsil etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Ön siparişe açtığımız Voyah Free modelimiz kısa sürede büyük ilgi gördü. Premium segmente Voyah Free ile yeni bir soluk getiriyoruz.” dedi.

Voyah Free için ön siparişler, 4.550.000 TL’den başlayan, geri alım garantisi ve 8 yıl batarya garantisini de kapsayan fiyatlarla alınmaya başlanırken, ilk otomobillerin eylül ayında teslim edilmesi öngörülüyor.

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı