Ünlü oyuncu Civan Canova yaşamını yitirdi. Acı haberi, oyuncu Esra Dermancıoğlu Instagram hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

“CİVAN HUZUR İÇİNDE DOLAŞ”

Civan Canova ile fotoğrafını paylaşan Dermancıoğlu, “Dostum bu hayatta içime en dokunan sıcacık civanımı kaybettik. Civan huzur içinde dolaş bebeğim belki yine bi yerde, bi zaman karşı karşıya geliriz. Çok yeni bi haber sevdiklerine, sevenlerine burdan duyurmak istedim” ifadelerini kullandı.

“TABURCU EDECEKLER” DEMİŞTİ

Geçtiğimiz haftalarda sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Canova, sağlık durumu hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Canova, Instagram hesabından paylaştığı videoda şu ifadeleri kullanmıştı:

* “Her şey 2014 yılında Gümüşlük sahilinde dolaşırken başladı. Sol bileğimden ameliyatlıydım, kemik ölümü vardı bileğimde onu çıkardılar.

* Kafeye doğru giderken kapkara bir köpeğin üzerine bastım. Hayvan da sıçradı, beni yere attı. Sağ kolumun üstüne bütün vücudumun gücüyle düştüm.

* Orada kemik ölümü, tendon kopması, adele erimesi meydana geldi. Daha sonra MR çektirdim, doktor ‘Protez takmak gerekir' dedi.

* Onu da ben istemedim, ihmal ettim. 2.5, 3 ay öncesinde feci ağrılarım başladı. Gece uyutmayacak kadar. Hastaneye geldim ve MR çektirdim. Koluma protez takılması gerektiğini söylediler. Fakat o şimdi 2’nci planda kaldı.

* Çünkü akciğer filmi çekerken belirsiz bir kitle olduğu tespit edildi. Şimdi bütün ilgi onun üzerine toplandı.

* 15 gündür hastanedeyim. Ailem yanımda. Birkaç gün daha burada kalacağım, sonra taburcu edecekler.”

CİVAN CANOVA KİMDİR?

Civan Canova, 28 Haziran 1955 yılında Ankara'da doğdu. Eğitimini Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nde tamamlamıştır. Mezun olduktan sonra İstanbul Devlet Tiyatrosu kadrosuna katıldı. Tiyatronun yanı sıra sinema ve dizi filmlerde de rol alan sanatçı, aynı zamanda oyun yazarıdır.

Kameralar karşısına ilk kez 1974 yılında Yılmaz Güney'in Arkadaş filmi ile çıkan Civan Canova, Her Sevda Bir Veda, Karadayı, Fatmagül'ün Suçu Ne?, Sınıf, Arka Sokaklar gibi birçok projede yer almıştır.

1998 yılında kendisi gibi sanatçı Açelya Akkoyun ile evlenmiş ancak 2004 yılında boşanmışlardır.

Civan Canova, birçok tiyatro oyunu ve dizide yer almıştır.

Editör: Ali Özyiğit