Bilimsel bir araştırma, çizgi film ve animasyon filmlerin yalnız çocukların değil, yetişkinlerin de ruh sağlığına iyi geldiğini ortaya çıkardı.

Cambridge Üniversitesi’nde görevli Sydney Conroy ve ekibi, Disney yapımı çizgi film ve animasyon filmler üzerine bir araştırma yaptı. Araştırmada çocukların Inside Out isimli filmdeki karakterlerle duygularını ifade edebildiği tespit edildi.

Encanto, Coco, Soul ve Inside Out gibi filmlerin çocuk travmalarına iyi geldiğini tespit eden bilim insanları nesiller boyu aktarılan travmalarla ilgili sorunları yatıştırdığını açıkladı.

Avrupa Psikiyatri Derneği tarafından düzenlenen konferansta sunulan araştırmada çocukluk travmalarına “sinematerapinin” iyi geldiği belirtildi.

Conroy, “Encanto gibi filmler çocukların karmaşık duygularını yönlendirebilmeleri için gerçekten ciddi bir alet olarak kullanılmalı. Bu filmin her yerinde travma yazıyor” açıklamasında bulundu.

Encanto’da kullanılan We Don’t Talk About Bruno isimli şarkının da travmalara karşı iyi geldiğini söyleyen Conroy, çocukların bu filmdeki karakterlerin oyuncaklarıyla duygularını daha iyi anlatabileceğini dile getirdi.

Editör: Yadigar Hanım