Vicks yumuşak, beyaz ya da açık sarı renkte olan yağlı bir merhemdir. İçinde yüksek oranta okaliptüs yağı ve merhem bulunmaktadır. Çocukluğumuzdan günümüze kadar var olan o meşhur merhem; Vicks. Eminim okudukça o mentollü kokuyu alanlar vardır içimizde. Sıcak su ile karıştırılıp burundan çekilip kullanılacağı gibi, ağrı olan bölgeye direk uygulanabilir. İçindeki mentol sayesinde sürülen noktalardaki kılcal damarları genişleterek ağrıyı azalma ve toksin arttırma özelliği vardır.

Peki Vicks merhemi sağlıklı mıdır?

Yapılan araştırmalara göre; özellikle küçük çocuklarda kullanımı önerilmiyor. Önerilmeme nedeni ise; bronşlarda iltihaba neden olması, mukus yapımını arttırması ve artan mukustan dolayı ciddi solunum yetersizliğine yol açması,…

Vicks’in Faydaları Nelerdir?

-Vicks içinde bulunan mentol ve okaliptüs sayesinde solunum yolarını düzenler.

-Akciğerlerdeki salgıyı arttırır.

-Gece uyumadan ayak tabanına ovalayarak sürülen vicks ve ayaklara giyilen çorap sayesinde öksürüğünüz hemen kesilir.

-Spor ya da uzun yürüyüş sonrası ağrıyan yere sürülen vicks cilt altındaki kılcal damarların genişlemesini sağlayacağı için ağrıyı azaltır.

-Tırnak mantarı sorununuz varsa eğer, vicks dermanı olabilir. Sadece 2 hafta kadar vicks kullanmanız durumunda tırnaklarınız eski sağlıklı durumuna kavuşacaktır.

-Düşme ya da darbe sonucu morarmalarda da kullanılabilir. Sürülen bölgeyi rahatlatır acıyı dindirir.

-Yoğun baş ağrısı sıkıntısı olanlar kullanabilir. Alına sürülen bir miktar vicks ağrıyı hafifletir.

-Uyku problemi çekiyorsanız eğer, ılık bir suya vicks’i karıştırın ve odada tutun. Vicks odayı doldurduktan sonra, emin olun çok daha rahat bir uyku çekeceksiniz.

-Kanamalı bir yaralanma olduğunda, minik yaralanmalar olduğu sürece, enfeksiyon kapmasını engellemek için küçük bir miktarda vicks size yardımcı olacaktır.

-Yaz aylarının artmasıyla birlikte yeşillik alanlara girişlerde de artış var. Yeşillik alanlarda bulunan böcek, yılan, kene,… ısırıklarında o bölgeye sürülen vicks ile rahatlayacaksınızdır. Kene ısırmış ise, vicks sürdükten sonra kene kendini bırakacaktır.

-Sivri sineklerden korunmak içinde kullanılabilir. Açıkta kalan yerlere bir miktar vicks sürülebilir. Bu sayede sinekler size yaklaşamayacaktır.

-Kuvvetli öksürüğünüz varsa, gripseniz, sesiniz hırıltılı çıkıyorsa derdinizin çaresi vicks olabilir. Sadece sırt veya göğüs bölgenize süreceğiniz bir miktar vicks rahatlamanızı sağlayabilir. Sürdükten sonra bir kağıt parçası ya da folyo ile üstünü kapatın ve kıyafetlerinizi giyinin.

Lütfen tüm doğal ürünler gibi, kullanmadan önce muhakkak doktorunuza danışınız!

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı