İktidarların yıllardır ele geçiremedikleri baroları çoklu baro adı altında ele geçirmeyi amaçlıyorlar. Evet.. Ak Parti’den önceki iktidarlar da barolara söz geçiremiyordu. Veya başka bir ifade ile baroları ele geçirememişlerdi. Efendim neymiş barolarda sol zihniyet hakimmiş. Evet doğru. Ama sen kendini sağ blokta hisseden iktidar mensupları sol zihniyetin karşısında hukukçu yetiştirememişsen suç kimin?

Sol zihniyet, zihniyetinin gereğini yapıyor. Sen de yap. Baro seçimlerinde yıllar yılı gruplar halinde baro yönetimine talip oluyorsunuz. Yok Milli Görüşçüler, yok Milliyetçi Avukatlar, yok merkeziyetçi avukatlar diye bölük pörçük sağ blok karşısında tek vücut olmuş sol blok var. Eğer baro seçimlerini sürekli kaybediyorsanız biraz da biz ne yapıyoruz diye kendinize bir çeki düzen vermeniz gerekmiyor mu?

Barolarda söz sahibi olmak istiyorsunuz, tamam bunu anlıyoruz. Ama bunun yolu çoklu baro sistemi getirmekten geçmiyor. Baro seçimlerinde kendini sağ blokta hisseden avukatların birleşerek sol bloku mağlup etmekten geçmektedir.

çoklu baro sistemi, İran başta olmak üzere bazı ülkeler de denenmiş ama tutmayan bir sistemdir Ama Ak Parti iktidarı inatla çoklu baro sisteminde ısrar ediyor. Bu getirilmek istenilen çoklu baro sistemi Türkiye’ye yapılabilecek en hafif tabiri ile en büyük kötülüktür. Ak Parti ve küçük yamağı parti de bu katara takılmış gidiyorlar. Şaşkın ördek havuza kıçı ile dalarmış.

Bakın tarihe not düşmek için yazıyorum. Bu yasa AYM’den döneceği bile bile çıkarılmak isteniyor. Sizce sebebi ne olabilir ki? Hepinizin tahmin edebileceği gibi Türkiye’deki had safhaya gelmiş olan işsizlik ve ekonomik krizin üstünün örtülmeye çabasından başka bir şey değildir. Hergün ortaya başka bir konu atarak esas tartışılması gereken işsizlik ve ekonomik konuların gündeme getirilmesi engellenmeye çalışılıyor. Konunun özeti kısaca budur.

İktidar ve yamağı bu konuların üstünü örtmek için bir süre ortaya suni darbe tartışmasını atarak uzun bir süre o konu tartışıldı. Ardından İBB tarafından ihale ile satın alınan Fatih Sultan Mehmet tablosu uzun süre gündemi oyaladı. Yine temcit pilavı gibi ısıtılıp ısıtılıp gündeme FETÖ tartışmaları sıkıştırılıyor. 15 Temmuz darbe teşebbüsünün yıldönümü tarihi yaklaşıyor. Bakın gündemi saptırmak için yine 15 Temmuz darbe teşebbüsü konusu uzun bir süre Türkiye gündeminde tutulmaya çalışılacak. Bir de içinde bulunduğumuz Pandemi süreci de iktidar için bulunmaz bir nimet olmuştur. Her türlü beceriksizliklerini Pandemi sürecine bağlayacaklardır. Hergün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın basın açıklaması veya Twitter mesajları cankurtaran simit gibi akşam haberlerini gölgede bırakacak şekilde sündürülmektedir. Tabi bu arada sn. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış ve parti çalışmaları da asıl gündemi saptıracak konular arasında yerini almaktadır. Bu iktidarı hayretle ve gıpta ile izliyorum. Pireyi deve, deveyi de pire yapmakta çok mahirler.

Bakın buraya yazıyorum. Bu çoklu baro sistemi Anayasa Mahkemesi’nden mutlaka dönecektir. Bunu Ak Parti ve küçük ortağı da pek ala biliyorlar. Ama yukarıda saydığım kendilerince mücbir sebeplerden dolayı gündemden düşmesini istemiyorlar, gündem saptırmak adına bu konuda ısrar ediyorlar. Bu konu kamuoyunda ne kadar tartışılırsa ve konu ne kadar uzatılırsa ekonomik konuların gündeme alınmaması için büyük bir başarı olarak görülmektedir. Olay budur.

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE, VE DİYEBİLENE