Corona virüsü Mısır’da Görüldü

Türkiye’ye oldukça yakın sayılabilecek bir ülke olan Mısır’da Corona virüsü görüldü. Dünya Sağlık Örgütü’nün bilgilendirildiği açıklandı.

Türkiye’de henüz görülmeyen hastalık, son olarak Mısır’da ortaya çıktı. Mısır Sağlık Bakanlığı Dünya Sağlık Örgütü’ne bilgi verdiği ve önlemlerin alındığını duyurdu.

Daha öncede Birleşik Arap Emirlikleri’nde görülen virüs, Arap ülkelerinde görülen ikinci ülke oldu. Açıklanan bilgilere göre şuana kadar, 64.461kişiye virüs bulaşmış durumda. 1.384 kişi ise hayatı kaybetti.

Dünya Sağlık Örgütü telaşa kapılmamasını duyururken, Çin dışında ilk kez Japonya’da virüsten dolayı ölüm olayı gerçekleşmişti. Öte yandan ölümlerin çoğunun Çin’de meydan gelmesi ama Japonya’da ki ölüm vakasından sonra virüsün Dünya’yı tehdit ettiğinin bir kanıtı olduğunun göstergesi olarak kabul ediliyor.

Japonya Karantinadaki Gemi Yolcularına 2 Bin iPhone Dağıttı

Diamond Princess isimli gemi bu aybaşında Corona virüsü şüphesiyle Yokohama limanında karantinaya alınmıştı. İki haftadır gemiden kimsenin ayrılmasına izin verilmediği bildirildi.

Yetkililer gemi içerisinde karantinada tutulan yolculara iki bin iPhone 6S verildiğini açıkladı. Bu telefonların doktorlarla karantinada tutulan yolcular arasında iletişimi sağlayacak bir uygulamanın olduğu öğrenildi.

Japonya Sağlık, Çalışma ve Sosyal Yardımlaşma Bakanlığı yaptığı açıklamada, dağıtılan iPhone 6S’lierin içerisinde bulunan uygulamanın yüklü olduğu için bu telefonların tercih edildiğini açıkladı. Doktor tavsiyesi almak için kullanılacak telefonların daha önce Android bir cihaz olduğu ama uygulamanın Android tabanlı bir telefondan çalışmama ihtimaline karşı iPhone 6S’le değiştirildiği açıklandı.

Editör: TE Bilişim