Halk TV ekranlarında yayınlanan Şimdiki Zaman Siyaset programına katılan ve coronavirüs salgınını 4 sene öncesinden bilen Abdullah Çiftçi'nin açıklamaları şaşkınlık yarattı.

Halk TV ekranlarında yayınlanan Şimdiki Zaman Siyaset programına katılan 1987 ve 1996 yılları arasında TÜBİTAK mezunu olan ve coronavirüsü 2016 yılında bilen Abdullah Çiftçi'nin açıklamaları kafa karıştırdı.

Abdullah Çiftçi canlı yayında yaptığı açıklamasında, "Öncelikle bir varsayımdan bahsetmek istiyorum. Bunun dünya için sosyal bir deney olduğunu düşünüyorum. Bu devletler üstü bir deney. 21. yüzyıl dijital topluma geçmek için şu an herkesi eve kapatıp 4. sanayi devrimini test ediyorlar. 4. sanayi devriminin parası önce elektronik para sonra da kripto para olacak. Şu anda tüm dünyada virüs algısı oluşturuldu."

"Amaçları kağıt para virüs var algısı yaratarak onları kullanmamaları yönünde… 4. sanayi devriminde nakit para yerine elektronik para olacak. Robotlar hayatımıza daha fazla bir şekilde giriş yapacak. Şu anda amaç robotları hayatımıza sokarak insanlara korku aşılamak ve evlerinden çıkmamalarını sağlamak."

"Diğer bir şekilde de eğitim artık online olacak. Şu anda ilk olarak İtalya'da başladı. Ve onu İngiltere ve Hong Gong takip etti. Bizde de bir şekilde eğitime ara verildi ve hatta bazı üniversitelerde online eğitim devam etmekte. İnsanlar evlerine kapanarak dijital toplum baş gösterecek."

"Dünya sağlık örgütü bile dijital para kullanımını tavsiye etmiş durumda. Burada ne Çin'in ne de ABD'nin birbirine saldırmadığını rahatlıkla görebiliriz. Burada amaç toplumları test etmek. Beyaz Saray'da bile coronavirüsü görülecek. Bu global şirketlerde de görülecek. Dünya Sağlık Örgütü yaşananlar sonrasında da biyometrik çip tavsiyesinde bulunacak." ifadelerine yer verdi.