Korona virüs etkisi güçlü fiziği ile birçok yarışma kazanan Ahmad Ayyad'i de etkiledi. Ölümden dönen sporcu, son haliyle tanınmaz hale geldi. Ayyad "Ben virüse yakalanıp kurtuldum ama çok şey kaybettim. Hala çok korkuyorum. Güçlükle nefes alıyordum, ciğerlerim çok zarar görmüş. Kalbim de öyle. Nefes almak adeta bir işkenceydi" dedi.

Vücudu ağır bir şekilde virüs kapan Ayyad, hemen komaya alınırken güçlü sporcu, 25 gün boyunca komada kaldı. Bu süre içinde 27 kilo kaybeden Ayyad, doktorlara göre ölümün eşiğinden döndü. 

Yoğun bakımdan çıkan Ayyad, vücudundaki tüm kasların kaybolduğunu söylerken kendini tanıyamadığını belirtti.

40 yaşındaki sporcu, şöyle konuştu; "25 gün komada kaldıktan sonra uyandığımda kollarıma ve bacaklarıma baktım. Bütün kaslarımın kaybolduğunu gördüm. Adeta çılgına döndüm, bacaklarım nereye kayboldu diye bağırmaya başladım."
Ayyad "Diğer insanlar için çok endişelenmeye başladım. Ben virüse yakalanıp kurtuldum ama çok şey kaybettim. Hala çok korkuyorum. Güçlükle nefes alıyordum, ciğerlerim çok zarar görmüş. Kalbim de öyle. Nefes almak adeta bir işkenceydi" dedi.

"KONUŞAMIYORDUM"

Konuşmakta bile zorluk çektiğini ifade eden Ahmad Ayyad "Komadan çıktıktan sonra konuşma dersleri almaya başladım. Yutkunmayı bile unutmuşum. İnsanların bu virüsü önemsemediğini görüyorum ve çıldırıyorum. Lütfen dikkat edin lütfen! Ben nasıl bir şey olduğunu kendim yaşayarak gördüm. Lütfen maske takın. Toplu yerlere gitmeyin. Kendinize ve çevrenizdekilere iyi bakın" diye konuştu.

Hayranları, iyileştikten sonra Ahmad Ayyad'a geçmiş olsun mesajları paylaşırken sporcu, gelen mesajlara teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim